Кастрация и стерилизация при кучето

Кастрация и стерилизация при кучето

Негативната страна на стерилизацията на кучето

Стерилизацията означава безвъзвратно изчистване

Вашето куче вече няма да има възможност да забременее. Но в ерата на пренаселване с домашни любимци, когато хиляди нежелани животни биват евтаназирани всяка година, това наистина не е толкова лошо.

Стерилизацията може да доведе до увеличаване на теглото

Някои домашни любимци могат да наддадат тегло след стерилизация. Точно както при хората, за да свалите излишните им килограми, ще трябва да ги подложите на диета и упражнения.

Ограничаване на приема на храна и увеличаване на дейностите, които върши вашия домашен любимец със сигурност ще спомогне за намаляване на теглото му.

Препоръчани продукти

Коментари за Негативната страна на стерилизацията на кучето

 1. 1.

  колко време след кастрация излиза от упика ку4ето?

 2. 2.

  До 1. наиденова - зависи от типа на анестезията и дозировката, която е приложена. Обикновено в повечето клиники, след приключване на самата операция започват да се въвеждат средства за бързо излизане от самата анестезия. Периода за излизане от самата упойка е индивидуален. Като цяло пълно излизане и напълно възстановяване на общото състояние настъпва за около 24 часа. През този период обикновено кучетата са замаяни и отпаднали, което е нормално.

 3. 3.

  имаме лабрадор на 5 месеца още не е кастриран възможно ли е от това да скача по нас и като излезе на разхотка реагира посъщия начин

 4. 4.

  До 3. светла - все още е малък. По-скоро го прави несъзнателно в стремежа си за игра, когато е емоционално превъзбуден.

 5. 5.

  Здравейте,имам немска овчарка на 5г.От две години е кастрирана.Кротка е,но от както е кастрирана веднъж в месеца направо откача!Ръба каквото свари изаде си покрива на къщата.Изяде чак арматурата на оградата,рачекна е!Говорих с ветеринаря каза,не било от кастрирането,а преди никога не е правила така.Лошото е че зачестиха и ми е притеснено!Някой имал ли е такъв проблем?

 6. 6.

  До 5. Ваня - по принцип след кастрация кучетата стават по-спокойни и поведението, което проявява е доста странно?! Ако остава сама през целия ден има вероятност в това да е проблема. Понякога, много кучета проявяват подобен тип поведение едва ли не от скука, когато са оставени сами. Опитайте с по-чести разходки!

 7. 7.

  Здравейте.Имам женско куче на 3 години и не е била оплождана.Въпросът ми е късно ли е за кастрация ?

 8. 8.

  До 7. Ваня - не, не е късно за кастрация и е препоръчително, ако не желаете да има поколение.