Кастрация и стерилизация при кучето

Кастрация и стерилизация при кучето

Негативни страни на кастрацията на кучето

Кастрацията представлява безвъзвратно изчистване на половите жлези

Кастрацията ще доведе до стерилизация на вашето куче. То вече няма да бъде в състояние да се възпроизвежда, така че ако имате намерение да оставите потомство от него, не е нужно да го кастрирате.

Кастрацията променя външния вид на животното

Вашето куче ще изглежда различно, защото вече няма да притежава тестиси. Ако липсата на тези органи е козметичен проблем за вас, обсъдете поставянето на тестикуларни импланти с вашия ветеринарен лекар.

Кастрирането може да причини покачване на теглото

Някои домашни любимци наддават на тегло след кастрация. Затова намалете дозите на храната, която давате на кучето си и увеличете физическите дейности, с които се занимава.

Препоръчани продукти

Коментари за Негативни страни на кастрацията на кучето

 1. 1.

  колко време след кастрация излиза от упика ку4ето?

 2. 2.

  До 1. наиденова - зависи от типа на анестезията и дозировката, която е приложена. Обикновено в повечето клиники, след приключване на самата операция започват да се въвеждат средства за бързо излизане от самата анестезия. Периода за излизане от самата упойка е индивидуален. Като цяло пълно излизане и напълно възстановяване на общото състояние настъпва за около 24 часа. През този период обикновено кучетата са замаяни и отпаднали, което е нормално.

 3. 3.

  имаме лабрадор на 5 месеца още не е кастриран възможно ли е от това да скача по нас и като излезе на разхотка реагира посъщия начин

 4. 4.

  До 3. светла - все още е малък. По-скоро го прави несъзнателно в стремежа си за игра, когато е емоционално превъзбуден.

 5. 5.

  Здравейте,имам немска овчарка на 5г.От две години е кастрирана.Кротка е,но от както е кастрирана веднъж в месеца направо откача!Ръба каквото свари изаде си покрива на къщата.Изяде чак арматурата на оградата,рачекна е!Говорих с ветеринаря каза,не било от кастрирането,а преди никога не е правила така.Лошото е че зачестиха и ми е притеснено!Някой имал ли е такъв проблем?

 6. 6.

  До 5. Ваня - по принцип след кастрация кучетата стават по-спокойни и поведението, което проявява е доста странно?! Ако остава сама през целия ден има вероятност в това да е проблема. Понякога, много кучета проявяват подобен тип поведение едва ли не от скука, когато са оставени сами. Опитайте с по-чести разходки!

 7. 7.

  Здравейте.Имам женско куче на 3 години и не е била оплождана.Въпросът ми е късно ли е за кастрация ?

 8. 8.

  До 7. Ваня - не, не е късно за кастрация и е препоръчително, ако не желаете да има поколение.