Кастрация и стерилизация при кучето

Кастрация и стерилизация при кучето

Положителни страни на кастрацията при кучетата

Кастрирането премахва риска от нежелано забременяване

Въпреки че не притежавате женско куче и не сте обременени с намирането на домове за новите кученца, то някой друг е.

Дори и да поемете отговорност и да решите да запазите кученцата, ще имате допълнителни разходи за обезпаразитяването им, ваксинирането, купуването на играчки и храни за още няколко домашни любимци.

Кастрацията прави кучето ви по - спокойно

Друг положителен аспект на кастрацията на кучето е, че тя допринася за това то да бъде по - спокойно, а понякога и за това домът ви да бъде по - чист.

Без постоянното желание за чифтосване, вашето куче няма да бъде толкова напрегнато и няма да има нужда от намиране на половинка. То ще забрави за преследването на женски индивиди и правенето на "серенади" пред домовете им.

Също така, няма да му се налага да маркира своята територия, уринирайки из целия двор или жилището ви. Кастрираните мъжки кучета рядко бягат навън и обикновено не се включват в битки с други животни.

Кастрирането пази кучето по - здраво

Окончателната положителна страна на кастрацията на кучето е, че кастрираните домашни любимци по правило имат по - малко здравословни проблеми.

При кастрация се премахват тестисите. Без тези органи ракът на тестисите вече не е заплаха и рискът от развитие на проблеми с простатата е намален.

Ако искате да направите стерилно кучето си, без да променяте външния му вид, може да използвате тестикуларни импланти.

5.0, 1 гласа
прегледи 3937

Препоръчани продукти

Коментари за Положителни страни на кастрацията при кучетата

 1. 1.

  колко време след кастрация излиза от упика ку4ето?

 2. 2.

  До 1. наиденова - зависи от типа на анестезията и дозировката, която е приложена. Обикновено в повечето клиники, след приключване на самата операция започват да се въвеждат средства за бързо излизане от самата анестезия. Периода за излизане от самата упойка е индивидуален. Като цяло пълно излизане и напълно възстановяване на общото състояние настъпва за около 24 часа. През този период обикновено кучетата са замаяни и отпаднали, което е нормално.

 3. 3.

  имаме лабрадор на 5 месеца още не е кастриран възможно ли е от това да скача по нас и като излезе на разхотка реагира посъщия начин

 4. 4.

  До 3. светла - все още е малък. По-скоро го прави несъзнателно в стремежа си за игра, когато е емоционално превъзбуден.

 5. 5.

  Здравейте,имам немска овчарка на 5г.От две години е кастрирана.Кротка е,но от както е кастрирана веднъж в месеца направо откача!Ръба каквото свари изаде си покрива на къщата.Изяде чак арматурата на оградата,рачекна е!Говорих с ветеринаря каза,не било от кастрирането,а преди никога не е правила така.Лошото е че зачестиха и ми е притеснено!Някой имал ли е такъв проблем?

 6. 6.

  До 5. Ваня - по принцип след кастрация кучетата стават по-спокойни и поведението, което проявява е доста странно?! Ако остава сама през целия ден има вероятност в това да е проблема. Понякога, много кучета проявяват подобен тип поведение едва ли не от скука, когато са оставени сами. Опитайте с по-чести разходки!

 7. 7.

  Здравейте.Имам женско куче на 3 години и не е била оплождана.Въпросът ми е късно ли е за кастрация ?

 8. 8.

  До 7. Ваня - не, не е късно за кастрация и е препоръчително, ако не желаете да има поколение.