Кастрация и стерилизация при кучето

Кастрация и стерилизация при кучето

Положителни страни на кастрацията при кучетата

Кастрирането премахва риска от нежелано забременяване

Въпреки че не притежавате женско куче и не сте обременени с намирането на домове за новите кученца, то някой друг е.

Дори и да поемете отговорност и да решите да запазите кученцата, ще имате допълнителни разходи за обезпаразитяването им, ваксинирането, купуването на играчки и храни за още няколко домашни любимци.

Кастрацията прави кучето ви по - спокойно

Друг положителен аспект на кастрацията на кучето е, че тя допринася за това то да бъде по - спокойно, а понякога и за това домът ви да бъде по - чист.

Без постоянното желание за чифтосване, вашето куче няма да бъде толкова напрегнато и няма да има нужда от намиране на половинка. То ще забрави за преследването на женски индивиди и правенето на "серенади" пред домовете им.

Също така, няма да му се налага да маркира своята територия, уринирайки из целия двор или жилището ви. Кастрираните мъжки кучета рядко бягат навън и обикновено не се включват в битки с други животни.

Кастрирането пази кучето по - здраво

Окончателната положителна страна на кастрацията на кучето е, че кастрираните домашни любимци по правило имат по - малко здравословни проблеми.

При кастрация се премахват тестисите. Без тези органи ракът на тестисите вече не е заплаха и рискът от развитие на проблеми с простатата е намален.

Ако искате да направите стерилно кучето си, без да променяте външния му вид, може да използвате тестикуларни импланти.

5.0, 1 гласа
прегледи 5447

Препоръчани продукти

Коментари за Положителни страни на кастрацията при кучетата

 1. 1.

  колко време след кастрация излиза от упика ку4ето?

 2. 2.

  До 1. наиденова - зависи от типа на анестезията и дозировката, която е приложена. Обикновено в повечето клиники, след приключване на самата операция започват да се въвеждат средства за бързо излизане от самата анестезия. Периода за излизане от самата упойка е индивидуален. Като цяло пълно излизане и напълно възстановяване на общото състояние настъпва за около 24 часа. През този период обикновено кучетата са замаяни и отпаднали, което е нормално.

 3. 3.

  имаме лабрадор на 5 месеца още не е кастриран възможно ли е от това да скача по нас и като излезе на разхотка реагира посъщия начин

 4. 4.

  До 3. светла - все още е малък. По-скоро го прави несъзнателно в стремежа си за игра, когато е емоционално превъзбуден.

 5. 5.

  Здравейте,имам немска овчарка на 5г.От две години е кастрирана.Кротка е,но от както е кастрирана веднъж в месеца направо откача!Ръба каквото свари изаде си покрива на къщата.Изяде чак арматурата на оградата,рачекна е!Говорих с ветеринаря каза,не било от кастрирането,а преди никога не е правила така.Лошото е че зачестиха и ми е притеснено!Някой имал ли е такъв проблем?

 6. 6.

  До 5. Ваня - по принцип след кастрация кучетата стават по-спокойни и поведението, което проявява е доста странно?! Ако остава сама през целия ден има вероятност в това да е проблема. Понякога, много кучета проявяват подобен тип поведение едва ли не от скука, когато са оставени сами. Опитайте с по-чести разходки!

 7. 7.

  Здравейте.Имам женско куче на 3 години и не е била оплождана.Въпросът ми е късно ли е за кастрация ?

 8. 8.

  До 7. Ваня - не, не е късно за кастрация и е препоръчително, ако не желаете да има поколение.

 9. 9.

  Здравейте имам мъжки лабрадор на 2 години искам да питам ако го кастрирам ще се промени ли поведението му към другите кучета защото сега нападаме всички мъжки. Благодаря

 10. 10.

  До 9. Николай - ще стане определено по-спокоен, но дали изцяло ще се премахне това му поведение няма как да Ви кажем на 100%. По-скоро е добре да се наблегне на обучение, макар вече да е на 2 години.

 11. 11.

  Здравейте, имаме кученце на 7 години.Досега винаги сме успявали да го опазим, когато е разгонено, но тази година един юнак се е вмъкнал в двора и кученцето забременя.Изминаха 2 месеца от раждането.Можем ли да преминем към кастрация и опасно ли е, предвид възрастта на кучето.Моля, обяснете ми какви предполага възстановителния период, след кастрацията.Благодаря предварително и успешен ден!

 12. 12.

  До 11. Недка - не е опасно за тази възраст, но изчакайте още 1 месец поне и тогава може да направите кастрацията. Следоперативния период е както при всяка една операция. В случая тя е коремна. След кастрацията има следоперативен период, който включва общоукрепваща терапия и обработка на раната. Кучето трябва да не се натоварва, да е на спокойно място. Възстановителният период обикновено отнема 10-тина дни.

 13. 13.

  Здравейте! Имам мъжка немска овчарка на година и два месеца е. Дали е добре на тази възраст да се кастрира? Понеже имаме и английски булдог на 6 месеца и ни е страх да не се разгони!

 14. 14.

  До 13. Росен - може да се кастрира, да, дори е препоръчително, ако не желаете бъдещо поколение.

 15. 15.

  Здравейте, На втория ден след кастрация на женска овчарка се поду около разреза . Със спринцовка изтеглиха малко течност и кръв и ни дадоха някакъв мехлем да я мажем. Притеснението ми е,че продължава да е подуто около мястото на разреза и въпроса ми е това нормално ли е и трябва ли пак да се изтегля течността. Предварително благодаря за отговора.

 16. 16.

  Кастрирах мъжкато си куче, в моента е четвъртия ден от кастрацията нормално ли е да има син оток?

 17. 17.

  Здравейте.
  Бих искала да попитам какво обезболяващо може да се дава на женско куче след кастрация. И колко време след операцията следва да се дава обезболяващото. Благодаря.