Паразити при кучето

Паразити при кучето

Всеки собственик на куче ще се сблъска и вероятно се е сблъсквал с този неприятен проблем - паразитите.

Те са не само нежелани и неприятни, но и много опасни както за Вашият домашен любимец, така и за Вас! Не подценявайте профилактиката на кучето си, за да си спестите много тревоги занапред.

6. Къде и кога се срещат Външните паразити?

Бълхи Общоприетото мнение, че бълхите са в своя пик топлите месеци не е напълно вярно. Те могат да се срещат и при по - студено време, тъй като мокетите и отоплителните системи са благоприятни услови... прочети

10. Как да предпазим кучето си от паразити?

Най - важната стъпка в предпазването на Вашият домашен любимец от тези опасни вредители е навременната и редовна профилактика! Съвети към стопаните Не водете Вашият любимец в райони с висока влажн... прочети

11. Любопитни факти за паразитите

Минога Според някои Миногата е хищник, а според други - ектопаразит. Тяхната кръгла, осеяна като слънчогледова пита с дребни рогови зъби, уста (клас Кръглоусти - Cyclostomata) е изумително ефективно... прочети

Препоръчани продукти

Коментари за Паразити при кучето

 1. 113.

  До 112. Мария - трябва да знаете, че гъбичните инфекции са много упорити и често пъти рецидивират. Съветваме Ви възможно най-скоро кученцето да се прегледа от ветеринар. Има вероятност да е алергична реакция вследствие на някакъв фактор, но няма как да Ви кажем със сигурност!

 2. 114.

  Здравейте, отново! Бяхме на лекар - оказа се алергия (може би към някаква трева в двора или нещо такова). Вече съм спокойна. Благодаря ви! :)

 3. 115.

  Ваня Христова

 4. 116.

  Мария, с какво лекарство пръскахте, за гъбичната инфекция? Имам самоед и често прихваща гъби. Благодаря предварително!

 5. 117.

  Здравейте имаме кученце, което разбрахме, че има глисти. Има ли опасност за нас и детето, при положение, че спи при нас и постоянно го гушкаме

 6. 118.

  До 117. - зависи кой вид са ендопаразитите. За Ваша безопасност измивайте ръцете си добре след пипане на кученцето! Избягвайте то да има контакт с устата Ви докато не се изчистят паразитите.

 7. 119.

  Zdr d-r bay bay .vzehmesi kucence na tri meseca e i ima glisti beli i mnogo dilgi tq se mici da gi povresta i si§to taka i po golqma nujda izlizat mnogo kazaxani ce ima vaksina za obezparazitqvane i neznaem kakvo da napravim molqvi pomognete imagi okolo polovin mesec blagodarq za vnimanieto

 8. 120.

  До 119. Miroslava petrova - не се слага ваксина за паразити, а се дават медикаменти през устата. Това, което е добре да направите сега е да приложите лечебна схема на обезпаразитяване. Таблетки за обезпаразитяване може да вземете от ветеринарна клиника (аптека). Продават се свободно. Ако кученцето е много малко като килограми е за предпочитане да се даде паста. Таблетките са различни марки и цени съответно. При по-голямата част 1 таблетка е за 10 кг. Във ветеринарната клиника ще Ви предложат най-удачния вариант и ще Ви кажат колко да давате според килограмите на кученцето. Схемата, която Ви препоръчваме за обезпаразитяване е - 2 пъти през 7 дни и 2 пъти през 14 дни за пълно изчистване на паразитите. Щом кученцето се изчисти от паразитите - продължавате профилактично обезпаразитяване на всеки 2 месеца.

 9. 121.

  Здравейте. Бъдещото ни кутре е пълно с въшки и явно много е страдало дребосъчето. Кожичката му е излющена на доста места. В момента текат процедури за изчистването му. Доколко упорито могат да бъдат тези паразити и най-вече - какви биха били опасностите за малкото от интензивното третиране?

 10. 122.

  До 121. Балкан - добре е, че сте взели мерки. По-опасно би било външните паразити да останат на него, отколкото самото третиране. Има и смъртни случаи при невземане на мерки при по-силни инвазии. Получава се натряване на кръвта, интоксикация и последваща анемия. Ако кученцето се следи от ветеринар и се използват подходящи препарати, няма място за притеснение!

 11. 123.

  здравейте,в на кучето ми акото(хъски на 5 месеца) открих един умрял кръгъл червей. Утре ще го водя на ветеринар. Въпроса ми е - аз трябва ли да пия някакви хапчета?

 12. 124.

  До 123. Деси - при положение, че ще ходите на ветеринар, той ще Ви състави лечебна схема за обезпаразитяване!

 13. 125.

  Здравей те кучето ми е американски булдог голямо е или беше доста отслабна не се чувства жизнено постоянно му се ходи по нужда а неможе да се изходи само някаква слуз яде колкото да не умре но пие вода дадох му хапчета за глисти преди два дни но нищо

 14. 126.

  До 125. Георги - има вероятност да са възпалени околоаналните жлези! Съветваме Ви да се прегледа от ветеринар и най-вече, те! Ако всичко е наред с тях е добре да пуснете и копропроба за изследване за да се изключи все пак наличието на вътрешни паразити.

 15. 127.

  С какъв шампоан да си къпя кучето от евтиния направи алергия

 16. 128.

  До 127. Даниела - при положение, че кожата вече е раздразнена Ви съветваме да вземете от лечебните шампоани. Като марка можем да Ви препоръчаме Вирбак. Те имат специален противоалергичен шампоан, който би бил подходящ във Вашия случай. ("Allermyl").

 17. 129.

  Здравейте кучето ми е Джак ръсел териер и е на почти 3 месеца, мога ли да му слагам пудра или е още малък ( понеже го гледам че се почесва доста честичко по много)

 18. 130.

  До 129. Дея - противопаразитна пудра може да слагате от 2-месечна възраст! Имайте предвид, че тя предпазва само от бълхи. Сърбеж може да се получи не само при наличие на ектопаразити, но и в резултат от други фактори - ако кученцето не е къпано досега/ако е къпано и има непоносимост към шампоана, с който сте го къпали/в резултат от хранителна алергия към храната, която му давате. Ако чесането продължи е добре да се види от ветеринар, за да се изключат евентуални кожни смущения.

 19. 131.

  Благодаря много др-БауБау

 20. 132.

  Извинявам се (че го написах грешно и отговорих късно)
  Д-р БауБау

Рекламирай в INSERT.BG