Паразити при кучето

Паразити при кучето

Всеки собственик на куче ще се сблъска и вероятно се е сблъсквал с този неприятен проблем - паразитите.

Те са не само нежелани и неприятни, но и много опасни както за Вашият домашен любимец, така и за Вас! Не подценявайте профилактиката на кучето си, за да си спестите много тревоги занапред.

6. Къде и кога се срещат Външните паразити?

Бълхи Общоприетото мнение, че бълхите са в своя пик топлите месеци не е напълно вярно. Те могат да се срещат и при по - студено време, тъй като мокетите и отоплителните системи са благоприятни услови... прочети

10. Как да предпазим кучето си от паразити?

Най - важната стъпка в предпазването на Вашият домашен любимец от тези опасни вредители е навременната и редовна профилактика! Съвети към стопаните Не водете Вашият любимец в райони с висока влажн... прочети

11. Любопитни факти за паразитите

Минога Според някои Миногата е хищник, а според други - ектопаразит. Тяхната кръгла, осеяна като слънчогледова пита с дребни рогови зъби, уста (клас Кръглоусти - Cyclostomata) е изумително ефективно... прочети

Препоръчани продукти

Коментари за Паразити при кучето

 1. 103.

  имаме ку4е, но от 3 месеца му пада козината остана по4ти голо.това бил някакьв подкоженен вирус .ништо непомага моля ако някои може дани помогне

 2. 104.

  До 103. - Подкожен вирус?! СЪветваме Ви да потърсите друго мнение от ветеринарен лекар и да се направят обстойни кожни проби, както и кръвни.

 3. 105.

  Привет! Имаме дете на година и четири месеца. Онзи ден му намерийа бактерия Псевдомонас. Има ли шанс кучето да е причината за това. Аляски маламут на 4 години, всички ваксини и редовно обезпаратизяване на 45-60дни

 4. 106.

  До 105. Петър Ангелов - зависи за кой вид Псевдомонас става въпрос, но едва ли кучето Ви е причина за бактериалната инфекция!

 5. 107.

  Здравей,
  Това е да се информира широката общественост, че г-жа Джейн Алисън, частен кредитор заем има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и дружества по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се днес с нас по електронна поща, така че можем да ви дадем нашите правила и условия за заем при: (saintloanss@gmail.com)

 6. 108.

  Здравейте! Имам малко куче на 2 месеца и на скоро открих, че е прихванало бълхи. Въпросът ми е какви препарати мога да използвам за да го обезпаразитя? Казаха ми, че може с пудра TAPILAN, но за всеки случай реших да попитам Вие какво бихте препоръчали, че ме е страх да не му стане нещо, а другите другите прапарати, за които четох са много силни и все за големи кучета.

 7. 109.

  До 108. Иван - да, точно така. При положение, че има само бълхи, пудрата е най-удачният и безопасен вариант за него. Противопаразитните пипети и спрейове са твърде токсични все още за него, предвид възрастта му. Съветваме Ви да напудрите навън (например на терасата), тъй като няколко минути след напудрянето, бълхите започват да излизат от козината "замаяни", след което умират. За Вас ще е по-лесно да почистите след това.

 8. 110.

  Здравейте!
  Имам куче на 1 месец.То е с глисти и бълхи.Дадохме му хапче за вътрешно обеспаразитяване и пудра за паразити.Въпроса ми е това достатъчно ли е и колко е опасно за нас докато кучето се изчисти.
  БЛАГОДАРЯ ВИ!

 9. 111.

  До 110. Христо - при наличие на вътрешни паразити се прави лечебна схема за обезпаразитяване. Ще Ви напишем примерна, която може да следвате - 2 пъти през 7 дни и след това 2 пъти през 14 дни. След тази схема е добре да се пусне копропроба за изследване за да се види дали кученцето се е изчистило. Ако няма ендопаразити профилактичното обезпаразитяване е на всеки 2 месеца. Относно външните паразити - пудрата е единствения вариант сега за него, тъй като другите препарати са силни все още предвид възрастта му.

 10. 112.

  Здравейте, имам Джак Ръсел на 1 годинка. Преди 10 дни забелязах, че от вътрешната страна на дясното му краче има нещо като пъпчица. Казвам "нещо като", защото е подуто, но не е зачервено, не го боли, не го чеше или ближе. Реших да оставя нещата така, предвид факта, че кучето очевидно не реагираше на наличието му, но вчера забелязах, че му се е появило още едно такова, близо до първото. Кучето продължава да не реагира, когато го пипам, натискам и т.н. по мястото, няма и промяна в обичайното му поведение. Притеснявам се ... Преди няколко месеца имаше някаква гъбична инфекция и го пръскахме доста време с лекарство - мина му, но това е различно нещо!? Можете ли да ми кажете какво може да е? Благодаря ви предварително!

 11. 113.

  До 112. Мария - трябва да знаете, че гъбичните инфекции са много упорити и често пъти рецидивират. Съветваме Ви възможно най-скоро кученцето да се прегледа от ветеринар. Има вероятност да е алергична реакция вследствие на някакъв фактор, но няма как да Ви кажем със сигурност!

 12. 114.

  Здравейте, отново! Бяхме на лекар - оказа се алергия (може би към някаква трева в двора или нещо такова). Вече съм спокойна. Благодаря ви! :)

 13. 115.

  Ваня Христова

 14. 116.

  Мария, с какво лекарство пръскахте, за гъбичната инфекция? Имам самоед и често прихваща гъби. Благодаря предварително!

 15. 117.

  Здравейте имаме кученце, което разбрахме, че има глисти. Има ли опасност за нас и детето, при положение, че спи при нас и постоянно го гушкаме

 16. 118.

  До 117. - зависи кой вид са ендопаразитите. За Ваша безопасност измивайте ръцете си добре след пипане на кученцето! Избягвайте то да има контакт с устата Ви докато не се изчистят паразитите.

 17. 119.

  Zdr d-r bay bay .vzehmesi kucence na tri meseca e i ima glisti beli i mnogo dilgi tq se mici da gi povresta i si§to taka i po golqma nujda izlizat mnogo kazaxani ce ima vaksina za obezparazitqvane i neznaem kakvo da napravim molqvi pomognete imagi okolo polovin mesec blagodarq za vnimanieto

 18. 120.

  До 119. Miroslava petrova - не се слага ваксина за паразити, а се дават медикаменти през устата. Това, което е добре да направите сега е да приложите лечебна схема на обезпаразитяване. Таблетки за обезпаразитяване може да вземете от ветеринарна клиника (аптека). Продават се свободно. Ако кученцето е много малко като килограми е за предпочитане да се даде паста. Таблетките са различни марки и цени съответно. При по-голямата част 1 таблетка е за 10 кг. Във ветеринарната клиника ще Ви предложат най-удачния вариант и ще Ви кажат колко да давате според килограмите на кученцето. Схемата, която Ви препоръчваме за обезпаразитяване е - 2 пъти през 7 дни и 2 пъти през 14 дни за пълно изчистване на паразитите. Щом кученцето се изчисти от паразитите - продължавате профилактично обезпаразитяване на всеки 2 месеца.

 19. 121.

  Здравейте. Бъдещото ни кутре е пълно с въшки и явно много е страдало дребосъчето. Кожичката му е излющена на доста места. В момента текат процедури за изчистването му. Доколко упорито могат да бъдат тези паразити и най-вече - какви биха били опасностите за малкото от интензивното третиране?

 20. 122.

  До 121. Балкан - добре е, че сте взели мерки. По-опасно би било външните паразити да останат на него, отколкото самото третиране. Има и смъртни случаи при невземане на мерки при по-силни инвазии. Получава се натряване на кръвта, интоксикация и последваща анемия. Ако кученцето се следи от ветеринар и се използват подходящи препарати, няма място за притеснение!

Рекламирай в INSERT.BG
loading...