Ротавируси при кучетата

Ротавируси при кучетата

Клинични признаци на ротавирусна инфекция при кучетата

Клиника на ротавирусите при кучетоПовечето клинично проявени ротавирусни инфекции се откриват във фекалиите на малки кученца по - млади от 12 седмици със слаба диария.

Някои случаи на тежки ентерити, свързани с CRV са регистрирани при кученца под 2 седмици. Обикновено клиничните признаци не са толкова тежки, колкото тези при другите чревни вируси при канидите.

Течната диария с отлагане на клетки е характерна за заболяването и продължава 8 - 10 дни. Кученцата обикновено остават афебрилни. CRV може да допринесе за други чревни инфекции.

***

Автор: Д-р Иванов,
управител на Ветеринарен комплекс

Препоръчани продукти

Коментари за Клинични признаци на ротавирусна инфекция при кучетата

 1. 1.

  Zdr ky4etomi ne qde stana 2 dni trydno di6a 6te pomogni li nqkoi za6to taka

 2. 2.

  До 1. Анонимен - Състоянието с тежкото дишане не е за пренебрегване и препоръчваме незабавен преглед от ветеринар, тъй като причините може да са много! Вероятно кучето е и с висока температура, поради която не се храни. Не губете време!

 3. 3.

  Здравейте, кучето ми 4 дена не се храни и не иска да се храни. На какво се дължи?

 4. 4.

  Извинявайте и не иска да стане.

 5. 5.

  До 3.,4. Веин - описаните от вас симптоми са началните клинични признаци при огромен брой заболявания, инфекции и т.н. Съветваме ви да не отлагате преглед от ветеринар, тъй като колкото повече се чака става по-лошо. Кучето трябва да бъде закачено и на система и според състоянието да се предприемат съответните мерки за лечение и изследвания.

 6. 6.

  здравеите. от тази сутрин забелязах ,че на кучето ми очите са подути и след час и муцунката отстрани. моля за съвет.храни се с хубава храна и живее в двор с маика си и сестричка ,на 28 става на 1 год.

 7. 7.

  До 6. найденова - за подобно внезапно подуване, причината обикновено е алергична реакция. При положение, че живее в двор има голяма вероятност да е ухапано от насекомо или др. Ако имате възможност кученцето трябва да се види от ветеринар и да се постави антихистаминов препарат, ако се окаже, че наистина подуването е резултат от алергична реакция. Не отлагайте, особено ако отокът не спада.

 8. 8.

  Здравейте кучето ми има същият проблем с храненето и му исписаха таблетки Синулокс и незнам да продължавм да и го давам или не истрах ме да не се влоши а вчера за пръв път видях как ядеше малко шпеков салам ,когато и го дадох и това добър плизнак ли е да се излекува !

 9. 9.

  До 8. Анонимен - хубаво е да се консултирате с ветеринаря си за продължителността на даване, тъй като все пак това е антибиотик и не е препоръчително да се дава продължително време. Избягвайте храненето с шпеков салам и като цяло с "човешка храна". Препоръчваме Ви консервирана кучешка храна ако не желае гранули сега.

 10. 10.

  moeto karaka4ansko ku4e ot 4 dni ne iska da se xrani i povrahta i samo voda pie no na tretiq den zabelqzax 4e e povarnalo glis kak da deistvam dadoxme mu xap4eta i toi sledmalko gi povarna

 11. 11.

  До 10. - Необходимо е да се прегледа от ветеринар, който и да състави схема за обезпаразитяване. С 1 даване на хапче кучето не може да се изчисти от наличните ендопаразити, предвид цикъла им на развитие!