Ротавируси при кучетата

Ротавируси при кучетата

Профилактика на ротавирусната инфекция при кучетата

Профилактика на ротавирусни инфекцииРотавирусите са със специфичен гостоприемник. Въпреки това много от щамовете не могат да бъдат лесно разграничени без генетичен анализ и възможността за човешка инфекция не може да бъде отхвърлена.

Канидните ротавируси G3P са били идентифицирани многократно спорадично при деца с или без наличие на ентерити. Има потвърждение, че вирусът се прехвърля от куче на котка.

Слабата хигиена увеличава шансът от заразяване. Хората, които са имали контакт с фекални маси от кученца с диария трябва да вземат мерки.

***

Автор: Д-р Иванов,
управител на Ветеринарен комплекс

прегледи 1314

Препоръчани продукти

Коментари за Профилактика на ротавирусната инфекция при кучетата

 1. 1.

  Zdr ky4etomi ne qde stana 2 dni trydno di6a 6te pomogni li nqkoi za6to taka

 2. 2.

  До 1. Анонимен - Състоянието с тежкото дишане не е за пренебрегване и препоръчваме незабавен преглед от ветеринар, тъй като причините може да са много! Вероятно кучето е и с висока температура, поради която не се храни. Не губете време!

 3. 3.

  Здравейте, кучето ми 4 дена не се храни и не иска да се храни. На какво се дължи?

 4. 4.

  Извинявайте и не иска да стане.

 5. 5.

  До 3.,4. Веин - описаните от вас симптоми са началните клинични признаци при огромен брой заболявания, инфекции и т.н. Съветваме ви да не отлагате преглед от ветеринар, тъй като колкото повече се чака става по-лошо. Кучето трябва да бъде закачено и на система и според състоянието да се предприемат съответните мерки за лечение и изследвания.

 6. 6.

  здравеите. от тази сутрин забелязах ,че на кучето ми очите са подути и след час и муцунката отстрани. моля за съвет.храни се с хубава храна и живее в двор с маика си и сестричка ,на 28 става на 1 год.

 7. 7.

  До 6. найденова - за подобно внезапно подуване, причината обикновено е алергична реакция. При положение, че живее в двор има голяма вероятност да е ухапано от насекомо или др. Ако имате възможност кученцето трябва да се види от ветеринар и да се постави антихистаминов препарат, ако се окаже, че наистина подуването е резултат от алергична реакция. Не отлагайте, особено ако отокът не спада.

 8. 8.

  Здравейте кучето ми има същият проблем с храненето и му исписаха таблетки Синулокс и незнам да продължавм да и го давам или не истрах ме да не се влоши а вчера за пръв път видях как ядеше малко шпеков салам ,когато и го дадох и това добър плизнак ли е да се излекува !

 9. 9.

  До 8. Анонимен - хубаво е да се консултирате с ветеринаря си за продължителността на даване, тъй като все пак това е антибиотик и не е препоръчително да се дава продължително време. Избягвайте храненето с шпеков салам и като цяло с "човешка храна". Препоръчваме Ви консервирана кучешка храна ако не желае гранули сега.

 10. 10.

  moeto karaka4ansko ku4e ot 4 dni ne iska da se xrani i povrahta i samo voda pie no na tretiq den zabelqzax 4e e povarnalo glis kak da deistvam dadoxme mu xap4eta i toi sledmalko gi povarna

 11. 11.

  До 10. - Необходимо е да се прегледа от ветеринар, който и да състави схема за обезпаразитяване. С 1 даване на хапче кучето не може да се изчисти от наличните ендопаразити, предвид цикъла им на развитие!