Устна хигиена при кучето

Устна хигиена при кучето

Кога да мием зъбите на кучето?

Най - добрият вариант е да миете зъбите на кучето си всеки ден, точно както миете и вашите зъби. Повечето хора обаче не разполагат с необходимото време, затова е препоръчително да миете зъбите на кучето поне веднъж седмично.

По - малките породи кучета и породи като мопс, булдог и други имат нужда от по - често миене на зъбите. Структурата на техните зъби е такава, че предразполага натрупването на повече плака, а от там и увеличаване на риска от натрупване на зъбен камък = пародонтоза впоследствие.

прегледи 3873

Препоръчани продукти

Коментари за Кога да мием зъбите на кучето?

 1. 1.

  Ми ние без подход , направо си му ги измих
  С напръстник
  Дърпаше се , но му ги измих , опитваше се да захапе ресничките на напръстника
  Имам чихуахуа

 2. 2.

  Аз прочетох статията преди да съм започнала неправилно и да съм объркала всичко и съветите бяха изключително полезни, но понеже имам младо немско овчарче, което ме обожава и редовно му бъркам в устата когато си играем, поизбързах малко и вместо за няколко седмици, за няколко минути го приучих да кротува, така че да изчеткам зъбите му отвън. След около половин час ще е помислил процеса и вече ще мога да измия зъбите му и от вътрешната страна. Но определено за голяма част от кучетата тези няколко седмици са си почти задължително. Благодаря Ви много за полезните съвети! Само да попитам, след колко такива процедури се очаква плаката да изчезне напълно? Защото не постигнах съвсем бели зъби, въпреки че две минути търках един кучешки зъби, още близо до венеца е кафяво.

 3. 3.

  Прощавайте, ОСмисли процеса и задължителнИ.

 4. 4.

  До 2. Теди - съветваме Ви при налична плака тя да се премахне мануелно при Вашия ветеринар, след което може да започнете редовно миене на зъбките щом дава без проблем. С това редовно миене ще ограничите и бързото му образуване.

 5. 5.

  Благодаря Ви!

 6. 6.

  Не става ли с такива кокали като на снимката???

 7. 7.

  Вместо миене на зъбите?

 8. 8.

  До 6. Ирина - по принцип стават, да, но не всички кучета имат интерес към тях и не всички ги харесват. Дентастиксовете под формата на лакомства не само предпазват от натрупване на зъбна плака и камък, но и ароматизират устната кухина, тъй като съдържат мента (по-голямата част от тях).

 9. 9.

  Как карате кучето да ПЛЮЕ всичките тези "безвредни" препарати, с които му миете зъбите? Или НЕ ПЛЮЕ? Може би просто си ги ГЪЛТА тия химии??