Хранене на кучето

Хранене на кучето

Взели сте си куче?! Вероятно, един от първите въпроси, които сега си задавате е "А сега с какво да го храня за да расте здраво и жизнено?"

Най - важните неща, които трябва да се следят по отношение на храненето са видът, качеството и количеството на храната. Те, разбира се, са различни в зависимост от породата на кучето, неговата възраст, физиологично състояние и др.

Макар и животно, кучето също е живо същество и то има своите нужди - има нужда от въглехидрати, белтъчини, витамини и минерали. Те трябва да са балансирани и техният дисбаланс води и до нежелани проблеми.

Необходими са за правилното изграждане на костната система и мускулатура на кучето. С правилно хранене ще спестите голяма част от главоболията, които могат да възникнат ако кучето се храни безразборно и с какво да е.

3. Кога трябва да се отбият кученцата?

Смята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите ... прочети

5. Как да набавим Калций на кучето?

Според наблюдения, за радост по - голямата част от собствениците на кучета са наясно, че в хранителния режим на кучето е необходимо да бъде включен и калций. Даването на калций се прави с профилактич... прочети

6. Как трябва да храня кучето си?

Храненето на кучето, което вече е завършило своя растеж също трябва да бъде съобразено с редица фактори - порода, тегло, физиологично състояние и др. Така например, ако Вашият любимец е кастриран той... прочети

9. Какви Видове храни има за кучета?

Различните видове кучешки храни се подразделят в зависимост от някои основни фактори: Цена Влажност Вкусови и Хранителни качества Сухи (Гранулирани) храни Тук спадат гранулите за кучета, коит... прочети

10. Кои храни са Вредни за кучето?

Шоколад и сладки изделия Вероятно повечето от Вас са чували, че шоколадът е токсичен за кучето. А питали ли сте се "Защо?" Причината за това е, че приемът на сладки изделия не води до отделянето на и... прочети

11. Кои храни са Полезни за кучето?

Зеленчуци Също както при хората, зеленчуците оказват благоприятно влияние и върху организма на кучетата. Чрез приемът на различните видове зеленчуци растящите ни приятели успяват да набавят голяма ч... прочети

5.0, 1 гласа
прегледи 86941

Препоръчани продукти

Коментари за Хранене на кучето

 1. 662.

  До 660. Емилия - опитайте с различни марки и различни на вкус гранули. Към тях може да добавяте и кучешка консерва/пастет. Те са много ароматни и овкусени. Към гранулките може да пробвате и домашен бульон.

 2. 663.

  До 661. Румяна - грамажът зависи от марката на гранулите. Всяка марка има различни съотношения. На по-голямата част от пакетите и чувалите с гранулирана храна вече има специални таблички, на които е описано и точно колко трябва да бъде дневната дажба на кучето според неговата възраст и килограми. Съветваме да давате такива гранули.

 3. 664.

  Na kolko dena trqbva da zapochne parvoto xranene ma nemskata ovxharka

 4. 665.

  Бебешка ,човешка храна на прах може ли да се дава на кученцата,в храната примерно,вредна ли ще е.

 5. 666.

  До 664. - обикновено кученцата се отбиват на 35-38 дни и тогава може да започне захранването им с гранули. Дали са готови за твърда храна ще видите и самите Вие, тъй като често започват сами да се опитват да ядат от купата и на майката. Ако в началото са им твърди може да се накисват предварително с вода.

 6. 667.

  До 665. 777 - не е препоръчително, тъй като могат да получат стомашно-чревно разстройство. Не случайно има специализирани храни (млека на прах) предназначени за малки кученца.

 7. 668.

  Колко гранули се дава на ден. За немска овчарка??
  На 2 годинки!

 8. 669.

  До 668. Лилия - зависи от типа на гранулите, но приблизителната дажба би следва да е 350-400 гр.

 9. 670.

  Мога ли да храня йоркшира си който е на 1г.и 3м.с роял канин мини стартер тъй като само много дребни гранули яде

 10. 671.

  До 670. Цвети - може да храните кученцето с Роял Канин, има специални гранули от тази марка, които са предназначени точно за тази порода. Казват се "Yorkshire Terrier Junior - Royal Canin". Ако ги възприема добре, след навършване на 10-месечна възраст трябва да преминете на "Yorkshire Terrier Adult - Royal Canin". Гранулките са много малки.

 11. 672.

  ЗДРАВЕЙТЕ, ИМАМ СИБИРСКО ХЪСКИ, КОЕТО НА 21,03 ЩЕ ПРАВИ 4 МЕСЕЦА! ИСКАМ ДА ПОПИТАМ, КОГА МОГА ДА МУ СВАРЯ ОРИЗ И ПО КОЛКО ДА МУ ДАВАМ НА ДЕН? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

 12. 673.

  До 672. ГАЛЯ - може да му варите ориз, но не Ви препоръчваме да давате всеки ден, тъй като има вероятност от получаване на запек. Може да давате 2 до 3 пъти седмично по1-2 супени лъжици към основната храна.

 13. 674.

  ЗДРАВЕЙТЕ, МОГА ЛИ ДА ДАВАМ МОРКОВ НА КУЧЕТО И ПО КОЛКО? ПОРОДА ХЪСКИ, ПОЧТИ НА 4 МЕСЕЦА! БЛАГОДАРЯ!

 14. 675.

  До 674. - да, може да давате морков. Приемът им от кучетата е изключително полезен поради високото съдържание на витамини А, С и К в тях. Спокойно може да давате по 1 средно голям морков 2-3 пъти седмично между храненията. Моркова би бил и чудесна "играчка" за чесане на млечните зъбки, които точно от тази възраст започват своята смяна с постоянни.

 15. 676.

  ку4енцето ми е болно има температура

 16. 677.

  вьзпалени жлези- как се лекуват

 17. 678.

  До 676. иванова - нужен е преглед от ветеринар за да се установи точната причина за тази температура и да се предприеме и лечение! Причините могат да бъдат много!

 18. 679.

  До 677. ани - ако възпалението е леко, обикновено изстискването им (от ветеринар) е достатъчно и не се налага лечение. Но ако има по-сериозно възпаление вследствие на събралия се секрет в тях, се налага и прилагането на медикаменти. Всичко за Възпаление на околоаналните жлези може да прочетете тук: http://bolesti.baubau.bg/възпаление-околоанални-жлези

 19. 680.

  Здравейте! Имаме Немска офчарка на 30 дена.Искам да попитам със какво и кога трябва да го храня?

 20. 681.

  До 680. Венци - Доста малка сте я взели. На тази възраст повечето все още не са отбити. Но спокойно може да започнете захранване с гранулки. Те трябва да бъдат от тип "puppy" или "junior". Не давайте прясно мляко, тъй като не могат да го усвояват и е твърде вероятно да получи разстройство. Гранулките в началото може да накисване с вода или домашен бульон (пилешки). Друга храна на този етап не е необходима. Относно честотата на хранене - добре е да разпределите дневната дажба на 3 или 4 приема, в зависимост от времето Ви.

Рекламирай в INSERT.BG
loading...