Хранене на кучето

Хранене на кучето

Взели сте си куче?! Вероятно, един от първите въпроси, които сега си задавате е "А сега с какво да го храня за да расте здраво и жизнено?"

Най - важните неща, които трябва да се следят по отношение на храненето са видът, качеството и количеството на храната. Те, разбира се, са различни в зависимост от породата на кучето, неговата възраст, физиологично състояние и др.

Макар и животно, кучето също е живо същество и то има своите нужди - има нужда от въглехидрати, белтъчини, витамини и минерали. Те трябва да са балансирани и техният дисбаланс води и до нежелани проблеми.

Необходими са за правилното изграждане на костната система и мускулатура на кучето. С правилно хранене ще спестите голяма част от главоболията, които могат да възникнат ако кучето се храни безразборно и с какво да е.

3. Кога трябва да се отбият кученцата?

Смята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите ... прочети

5. Как да набавим Калций на кучето?

Според наблюдения, за радост по - голямата част от собствениците на кучета са наясно, че в хранителния режим на кучето е необходимо да бъде включен и калций. Даването на калций се прави с профилактич... прочети

6. Как трябва да храня кучето си?

Храненето на кучето, което вече е завършило своя растеж също трябва да бъде съобразено с редица фактори - порода, тегло, физиологично състояние и др. Така например, ако Вашият любимец е кастриран той... прочети

9. Какви Видове храни има за кучета?

Различните видове кучешки храни се подразделят в зависимост от някои основни фактори: Цена Влажност Вкусови и Хранителни качества Сухи (Гранулирани) храни Тук спадат гранулите за кучета, коит... прочети

10. Кои храни са Вредни за кучето?

Шоколад и сладки изделия Вероятно повечето от Вас са чували, че шоколадът е токсичен за кучето. А питали ли сте се "Защо?" Причината за това е, че приемът на сладки изделия не води до отделянето на и... прочети

11. Кои храни са Полезни за кучето?

Зеленчуци Също както при хората, зеленчуците оказват благоприятно влияние и върху организма на кучетата. Чрез приемът на различните видове зеленчуци растящите ни приятели успяват да набавят голяма ч... прочети

5.0, 1 гласа
прегледи 97388

Препоръчани продукти

Коментари за Хранене на кучето

 1. 724.

  Здравейте. Искам да попитам нещто имам лабрадорче но от известно време има растроиство и повръща не иска да яде

 2. 725.

  До 724. Лилия - ако състоянието продължи Ви съветваме да се прегледа от ветеринар и да се направи тест за Парвовироза, който протича със сходна симптоматика и се среща най-вече при малките кучета. Също така е добре да пуснете копропроба за изследване за да се изключи и наличието на вътрешни паразити, които често водят до разстройство.

 3. 726.

  Здравейте, имаме си Сара - Голдън ретривър. На 3 месеца е.. По колко пъти на ден да яде.Не ми се иска да е с гранули. Приготвянето на храна не е проблем. Моля, помогнете ми.

 4. 727.

  Здравейте ! Имам йорки вчера роди ,имам съмнение ,че може да е останала плацента ,весела е ,но диша по учестено и в долния край на коремчето ,ми се струва по топла . Ако наистина има плацента ,какви признаци показва и се опасявам да не стане късно. Благодаря ви !

 5. 728.

  Здравейте, моето куче което е помияр, малко е като размер и с глава на териер роди преди 15 дни четири едри кученца. Тч е улично куче, което дойде да живее в двора ми и започнах да я храня. Малките кученца са на двора също така, направила съм им уютно място за живот. Притеснявам се , че от три дни не съм я виждала да ги кърми, а пък забелязвам, че има кърма. Малките прогледнаха и от 5 дни скимтят, но само от време на време , през повечето време спят. Възможно ли е тя да не ги кърми вече, и дали е необходимо да започна дохранване. Благодаря Ви предварително

 6. 729.

  До 726. - за възрастта дневната дажба трябва да бъде разпределена на 3 или 4 приема (ако имате възможност). Препоръчително е гранулираната храна да бъде основна в менюто на кученцето. Ако приготвяте домашна, то не бива месото да бъде мазно и да има кости. Препоръчваме варено пилешко, пуешко и телешко месо.

 7. 730.

  До 727. Надежда - за кученцата от тази порода е препоръчително да раждат под наблюдението на ветеринар, тъй като много често имат затруднения при раждането предвид малките размери. Ако е останала плацента кученцето няма да е весело, както сте описали. Имайте предвид, че известно време ще отделя зелено-кървави изтечения, което е нормално след раждане.

 8. 731.

  До 728. Христина - да, добре е да започнете дохранване ако скимтят постоянно. Във ветеринарните магазини и клиники има специализирано сухо мляко за малки кученца. На опаковките е описано точно колко трябва да давате.

 9. 732.

  Имам кокер на два месеца. Не разбирам, тия таблици на чувалите с гранули, за едно хранене ли указват грамажа или за целият ден. Кучо е 2 кг. и ако трябва да му давам 40-50 гр. дневно в 5 хранения, то се получават по 6-7 гранулки на хранене. Ребрата му се напипват спокойно, без натиск, енергичен е, но иска постоянно да яде.

 10. 733.

  До 732. Стефан - по принцип дажбата, която е описана е за цял ден, но тя разбира се е само ориентировъчна. За Ваше успокоение се консултирайте и с консултанците в зоомагазина, от който вземате храната, за да сте сигурни, че сте избрали правилните гранули.

 11. 734.

  Здравейте, колко често и какво количество пилешки дробчета може да яде кърмещо кане корсо?

 12. 735.

  На 4 месеца каракачанка имам с гранули го храня по колко грама трябва да му давам и по колко пъти на ден да го храня.

 13. 736.

  Здравейте, имам кралски пекинез на една година. Отказа да яде и да пие вода. Водих го на ветеринар, който каза, че кучето е добре и това било нормално в жегите. Уплашена съм, защото е тока вече четвърти ден. Някой със съвет?

 14. 737.

  До 734. - съветваме Ви основната храна да бъде гранулирана (има специални гранулирани храни, предназначени за кърмещи кучета, които са богати на калций и други витамини и микроелементи, от които имат нужда в този период). Към тях може да добавяте и малко пилешки дробчета, но не да бъдат и основна храна.

 15. 738.

  До 735. Рени василева - тъй като сте ни писали във фейсбук страницата, сме Ви отговорили там :)

 16. 739.

  До 736. - по принцип е нормално апетитът да намалее през лятото да, но не е нормално пълен отказ от храна. Ако състоянието продължи Ви съветваме за второ мнение, тъй като отказът от вода по-специално в жегите е доста опасно, поради риск от дехидратация.

 17. 740.

  Здравейте куче порода уелс корги пемброк 1г.6 месеца,нуждае се от диетична храна за отслабване,каква храна бихте препоръчали.Наднорменото тегло е над 3кг

 18. 741.

  Здравейте,от вчера имам Малтийска Болонка Маузер родена на 03 06 и е на 2м и12 дни ,по колко грама трябва да давам на ден .Храня я с качествена храна за бебета

 19. 742.

  До 740. Николина Давидовска - на пазара вече се предлагат доста марки диетични храни за кучета, предназначени към напълняване. Вариант, който може да Ви предложим от нашият зоомагазин:
  - http://zoomagazin.baubau.bg/best-choice-super-premium-light-ab-супер-премиум-суха-храна-за-кучета-с-наднормено-тело-от-всякакви-породи-pid38877

 20. 743.

  До 741. - зависи каква марка е гранулираната храна. На опаковката би следвало да е описано в табличка колко точно трябва да бъде дневната дажба. Ако не е, следва да попитате в зоомагазина, от който е взета.

Рекламирай в INSERT.BG