Хранене на кучето

Хранене на кучето

Взели сте си куче?! Вероятно, един от първите въпроси, които сега си задавате е "А сега с какво да го храня за да расте здраво и жизнено?"

Най - важните неща, които трябва да се следят по отношение на храненето са видът, качеството и количеството на храната. Те, разбира се, са различни в зависимост от породата на кучето, неговата възраст, физиологично състояние и др.

Макар и животно, кучето също е живо същество и то има своите нужди - има нужда от въглехидрати, белтъчини, витамини и минерали. Те трябва да са балансирани и техният дисбаланс води и до нежелани проблеми.

Необходими са за правилното изграждане на костната система и мускулатура на кучето. С правилно хранене ще спестите голяма част от главоболията, които могат да възникнат ако кучето се храни безразборно и с какво да е.

3. Кога трябва да се отбият кученцата?

Смята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите ... прочети

5. Как да набавим Калций на кучето?

Според наблюдения, за радост по - голямата част от собствениците на кучета са наясно, че в хранителния режим на кучето е необходимо да бъде включен и калций. Даването на калций се прави с профилактич... прочети

6. Как трябва да храня кучето си?

Храненето на кучето, което вече е завършило своя растеж също трябва да бъде съобразено с редица фактори - порода, тегло, физиологично състояние и др. Така например, ако Вашият любимец е кастриран той... прочети

9. Какви Видове храни има за кучета?

Различните видове кучешки храни се подразделят в зависимост от някои основни фактори: Цена Влажност Вкусови и Хранителни качества Сухи (Гранулирани) храни Тук спадат гранулите за кучета, коит... прочети

10. Кои храни са Вредни за кучето?

Шоколад и сладки изделия Вероятно повечето от Вас са чували, че шоколадът е токсичен за кучето. А питали ли сте се "Защо?" Причината за това е, че приемът на сладки изделия не води до отделянето на и... прочети

11. Кои храни са Полезни за кучето?

Зеленчуци Също както при хората, зеленчуците оказват благоприятно влияние и върху организма на кучетата. Чрез приемът на различните видове зеленчуци растящите ни приятели успяват да набавят голяма ч... прочети

5.0, 1 гласа
прегледи 117693

Препоръчани продукти

Коментари за Хранене на кучето

 1. 810.

  До 808. Д. Арабаджийска - нормално е все още да е наплашено, най-вече и поради факта, че сте го взели по-голямо. Периодът на адаптация обикновено продължава около седмица до десетина дни. Добре е да му заделите кътче от дома си, където да е легълцето, храната и водата му. Повече за породата може да научите тук: http://zoovidove.baubau.bg/пекинез

 2. 811.

  До 809. Мони - зависи каква храна давате. Препоръчително е основната му храна да бъде гранулирана. На пакетите с гранулирани храни си има таблички, в които е описано точно колко трябва да бъде дневната дажба.

 3. 812.

  Здравейте,искам да ми дадете съвет кои са най качествени и хубави гранули става въпрос за куче кане корсо на 3 месеца благодаря :)

 4. 813.

  До 812. Младен - има доста марки от висок клас, които са подходящи за породата. Сред тях са немските гранули на Josera. За възрастта, на която е кученцето трябва да бъдат Josera junior. Бихме посъветвали да опитате с тях.

 5. 814.

  Здравейте! Инам кученце Чихуа ,а то си има малки,който вече са на 50 дена. Тя продължава да ги кърми не постоянно и не по много, но ги буди и им дава по малко. Кученцата ядът и гранули ! Нормално ли е да им дава да сучат още ?

 6. 815.

  До 814. - добре е вече да се отбият!

 7. 816.

  Изсушавам филиѝки хляб и ги давам на кучето, вредно ли е?

 8. 817.

  Здравейте!Имам кученце немска овчарка на 3м. храня го със роял канин за немски овчарки давам му витамини и калци делис.Забелязах че по едно пръстче на предните лапи стои надигнато като кокална крака при хората.Възможно ли е да съм предозирала калция и какво да правя?

 9. 818.

  Здравейте! Утре ще я водя на ветеринар, но моля за бърз отговор. Май счупих опашката на кучето. Мота ми се в краката и взех, че я настъпих. Не иска да я маха, държи я между краката си, като пречупена е, май не и е приятно да сяда -ляга директно и не изпълнява командата седни. Убедена съм, че е счупена! Знам, че съм ужасен стопанин и Ви моля за помощ. Може ли да се оправи от самосебеси или трябва нещо да се направи и какво е то? Като се оправи ще може ли да я маха и ще я боли ли като остарее. Кучето е женски лабрадор на 4 месеца!

 10. 819.

  До 816. - не е вредно, но не е и полезно, тъй като не получава никакви витамини от хляба. Съветваме да ги замените със специализирани гранули за кучета, а ако давате хляба между храненията, то заменете го с лакомство за кучета. Има най-различни видове в зоомагазините, включително и снаксове за кучета.

 11. 820.

  До 817. Дора - калцият се дава по схема. Консултирайте се с ветеринаря на кученцето, за да бъдете и Вие спокойни.

 12. 821.

  До 818. Ева - извиняваме се за забавянето на отговора. Силно се надяваме кученцето вече да е добре! Знайте занапред, че в подобни ситуации е необходима незабавна намеса на ветеринар. Навременната ветеринарна грижа в повечето случаи спестява доста проблеми, които могат да възникнат, ако се изчаква. Хубавото във Вашия случай е, че кученцето е малко и дори опашката да е счупена (в най-лошия случай) възстановяването ще бъде много по-бързо, предвид, че кученцето е малко, а не възрастно.
  Не сте лош стопанин, на тази възраст кучетата са страшно палави и любопитни, и често стават инциденти.

 13. 822.

  полезно ли е да се дава на малко кученце порода немска овчарка прясно или сварено яйце всеки ден

 14. 823.

  До 822. Боби - ако давате яйце, то е препоръчително да бъде сварено, но не и всеки ден.

 15. 824.

  здравейте кучката ми роди и сега не иска да се храни изобщо две седмици след раждане защо?

 16. 825.

  До 824. ива - ако апетита липсва напълно е добре да се види от ветеринар за възможна хипертермия в резултат от следродилна инфекция. Надяваме се, че сте включили калций малко преди и след раждането?!

 17. 826.

  Здравейте !Имаме бяло щвейцарско овчарско куче на 7 месеца.От две седмици я храним с ACANA Puppy & Junior(постепенно я въведохме)Изхожда се 5-6 пъти дневно,нормални изпражнения .Какъв би могъл да е проблема?

 18. 827.

  До 826. Мария - възможна причина би могла да бъде това, че преяжда. За тази възраст дневната дажба е добре да бъде разделена на 4 приема за деня.

 19. 828.

  Искам да ми кажете вредно ли е за английски булдог на 1 г да яде гранулираната храна суха Казаха ми че трябва да я заливам с чаша вряла вода но той така не я иска

 20. 829.

  Здравейте! Имам куче на два месеца мога ли да му давам гранули и, ако да по-колко грама☺ И какви храни освен гранули мога да му давам?