Хранене на кучето

Хранене на кучето

Взели сте си куче?! Вероятно, един от първите въпроси, които сега си задавате е "А сега с какво да го храня за да расте здраво и жизнено?"

Най - важните неща, които трябва да се следят по отношение на храненето са видът, качеството и количеството на храната. Те, разбира се, са различни в зависимост от породата на кучето, неговата възраст, физиологично състояние и др.

Макар и животно, кучето също е живо същество и то има своите нужди - има нужда от въглехидрати, белтъчини, витамини и минерали. Те трябва да са балансирани и техният дисбаланс води и до нежелани проблеми.

Необходими са за правилното изграждане на костната система и мускулатура на кучето. С правилно хранене ще спестите голяма част от главоболията, които могат да възникнат ако кучето се храни безразборно и с какво да е.

3. Кога трябва да се отбият кученцата?

Смята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите ... прочети

5. Как да набавим Калций на кучето?

Според наблюдения, за радост по - голямата част от собствениците на кучета са наясно, че в хранителния режим на кучето е необходимо да бъде включен и калций. Даването на калций се прави с профилактич... прочети

6. Как трябва да храня кучето си?

Храненето на кучето, което вече е завършило своя растеж също трябва да бъде съобразено с редица фактори - порода, тегло, физиологично състояние и др. Така например, ако Вашият любимец е кастриран той... прочети

9. Какви Видове храни има за кучета?

Различните видове кучешки храни се подразделят в зависимост от някои основни фактори: Цена Влажност Вкусови и Хранителни качества Сухи (Гранулирани) храни Тук спадат гранулите за кучета, коит... прочети

10. Кои храни са Вредни за кучето?

Шоколад и сладки изделия Вероятно повечето от Вас са чували, че шоколадът е токсичен за кучето. А питали ли сте се "Защо?" Причината за това е, че приемът на сладки изделия не води до отделянето на и... прочети

11. Кои храни са Полезни за кучето?

Зеленчуци Също както при хората, зеленчуците оказват благоприятно влияние и върху организма на кучетата. Чрез приемът на различните видове зеленчуци растящите ни приятели успяват да набавят голяма ч... прочети

5.0, 1 гласа
прегледи 83925

Препоръчани продукти

Коментари за Хранене на кучето

 1. 651.

  До 648. - зависи каква е породата на кученцето! За да сте сигурни, че дневната дажба му стига Ви съветваме да вземате гранули, на които е означено точно колко трябва да бъде дневната дажба. По-голямата част от гранулираната храна вече има такива таблички.

 2. 652.

  До 649. - на гърба на пакетите на Роял Канин има таблички, където е означено точно колко трябва да бъде дажбата за деня! Важно е да знаете, че за възрастта му гранулите трябва да бъдат от тип "junior".

 3. 653.

  Здравейте, искам да попитам колко грама на ден трябва да изяжда йорки на 4мес.навършени- 2кг.300тегло

 4. 654.

  До 653. - зависи каква храна давате. Ако давате гранулирана храна, на опаковките има таблички, на които е означено точно колко трябва да бъде дажбата. Всяка марка има свои таблички, затова няма как да Ви кажем с точност!

 5. 655.

  Здравейте, имам малки хъскита на 42 дена са. От една седмица нещо им стана, започнаха да треперят, пускат пяна на устата. Моля кажете ми какво да правя

 6. 656.

  На 30 дни бяха когато започнах да ги храня с прясно мляко. Бяха на вън после ги прибрах вътре. Възможно ли е да им е станало нещо дето ги дъража хем на много топло хем на студено

 7. 657.

  Кучето ми претърпя операция, вследствие запек от кости, добре е засега, по-скоро ме интересува кога мога да увелича сегашната доза храна, която е 1 с.л. на 2-3 часа бебешко пюре и колко често и в какви количества да давам вода?

 8. 658.

  До 655,656. Диди - първото, което трябва да направите е да не им давате прясно мляко, тъй като не могат да го усвояват! Тъй като вече са на 42 дни може да започнете захранване с гранулки за бебета, които предварително накисвате във вода. Може да давате и затоплено кисело мляко към тях от време на време! Ако имате възможност ги дръжте само на топло! Кученцата трябва да бъдат и обезпаразитени вътрешно! За Ваше спокойствие бихме посъветвали преглед от ветеринар, който и ще ги обезпаразити. Точна причина за пяната от устата, няма как да Ви кажем.

 9. 659.

  До 657. Анелия - това зависи от състоянието на самото куче. Ако вече е добре и усвоява добре храната, която му давате и се изхожда нормално постепенно може да увеличавате по 1 с.л. и дозата, която сега му давате. Консултирайте се със своя ветеринар и до кога ще продължите това хранене, тъй като има специални консервирани храни за подобни следоперационни състояния, които са много по-подходящи за кучета от бебешко пюре! Вода може да давате при всяко хранене. Ако я приема без проблем може и да му оставите купичка с прясна вода.

 10. 660.

  Здравейте! Имаме кокер-шпаньол на 1 година. Изключително злоядо куче-почти не се храни,купичката с гранулите стои пълна, опитваме и с домашна храна, но ефектът е почти същият. На килограми е почти 12. Каква може да е причината?

 11. 661.

  Здравейте! Имам санбернар на 7 години и го храня основно с гранули. Колко грама трябва да бъде дажбата му на ден?

 12. 662.

  До 660. Емилия - опитайте с различни марки и различни на вкус гранули. Към тях може да добавяте и кучешка консерва/пастет. Те са много ароматни и овкусени. Към гранулките може да пробвате и домашен бульон.

 13. 663.

  До 661. Румяна - грамажът зависи от марката на гранулите. Всяка марка има различни съотношения. На по-голямата част от пакетите и чувалите с гранулирана храна вече има специални таблички, на които е описано и точно колко трябва да бъде дневната дажба на кучето според неговата възраст и килограми. Съветваме да давате такива гранули.

 14. 664.

  Na kolko dena trqbva da zapochne parvoto xranene ma nemskata ovxharka

 15. 665.

  Бебешка ,човешка храна на прах може ли да се дава на кученцата,в храната примерно,вредна ли ще е.

 16. 666.

  До 664. - обикновено кученцата се отбиват на 35-38 дни и тогава може да започне захранването им с гранули. Дали са готови за твърда храна ще видите и самите Вие, тъй като често започват сами да се опитват да ядат от купата и на майката. Ако в началото са им твърди може да се накисват предварително с вода.

 17. 667.

  До 665. 777 - не е препоръчително, тъй като могат да получат стомашно-чревно разстройство. Не случайно има специализирани храни (млека на прах) предназначени за малки кученца.

 18. 668.

  Колко гранули се дава на ден. За немска овчарка??
  На 2 годинки!

 19. 669.

  До 668. Лилия - зависи от типа на гранулите, но приблизителната дажба би следва да е 350-400 гр.

 20. 670.

  Мога ли да храня йоркшира си който е на 1г.и 3м.с роял канин мини стартер тъй като само много дребни гранули яде

Рекламирай в INSERT.BG