Хранене на кучето

Хранене на кучето

Как трябва да храня кучето си?

Как се храни кучетоХраненето на кучето, което вече е завършило своя растеж също трябва да бъде съобразено с редица фактори - порода, тегло, физиологично състояние и др.

Така например, ако Вашият любимец е кастриран той е склонен към напълняване и менюто  му не трябва да бъде богато на мазнини, а да бъде съобразено със състоянието му. Храната му трябва да бъде с умерена калоричност и по възможност с по - високо съдържание на влакнини. Това се отнася и за неактивните кучета.

Не е необходима и постоянна смяна в менюто на Вашето куче. То може да оцелее и да бъде здраво цял живот само с една храна, ако тя е балансирана и съобразена с неговите особености.

Неправилното и небалансирано хранене води до нарушаване на храносмилателната функция и обикновено се развива Гастрит.

3.3, 3 гласа
прегледи 65160

Препоръчани продукти

Коментари за Как трябва да храня кучето си?

 1. 856.

  До 855. Мария - до 33-34 ден е достатъчно хранене с адаптирано мляко. След това може постепенно да започнете захранване с пауч и гранулки, които трябва да са от тип puppy/junior. Гранулките накисвайте за около 30 минути във вода, за да станат на кашичка.

 2. 857.

  Здравейте. Първо да Ви благодаря за отговора и да Ви Честитя Новата година. Желая ви здраве. А сега към въпроса му. Кучето ми е САО мъжко, вече стана на 1 година. Имам и женска на 8 год. Забелязвам от 1 месец насам, че мъжкото ходи и ближи и захапва изпражненията на женската. Аз забелязах и го следя и му се карам, но не успявам винаги, понеже са на двора свободно. На какво е дължи това? Как да го отуча? Благодаря.

 3. 858.

  Добър ден. Имам Американски питбул териер. В момента е на 5месеца точно. Храня го само с премиум клас храна (Orijen), отделно му варя и телешко месо с ориз. Проблемът е, че яде повече от необходимото дори, а ребрата му се броят. Направени са всички ваксини, също така го обезпаразитявам редовно. Не виждам и нищо притиснително в изпражненията му.

 4. 859.

  Имам голам проблем имам куче порода чау чау слет раждане мал ките ми умира рмщат нескат да смучат до тре тия де умират какво траб ва да направя отридена неспа ногомие жал мола информатсия

 5. 860.

  Здравейте,имам въпрос:Имаме си 6кученца,сега на 17.04. правят 1 месец,а майка им от два дена не ходи при тях.Не прекъснато квичат,защото са гладни,дали да им дадем вече прясно мляко или нещо друго,моля за помощ.Благодаря

 6. 861.

  Здравейте!По колко грама е нормално да качват бебетата чихуахуа и ако някое качва по-малко от необходимото,но суче,трябва ли да се дохранва?

 7. 862.

  Здравейте. Съседите ми отглеждат кучета. От 3 дни едно куче вие почти през целия ден и нощ. Разбрах че са го откъснали от малките кучета. Какво е мението Ви и предложения за случая.

 8. 863.

  Здравейте,имам каракачанка на два месеца .Ветеринарят ми препоръча да започна да я храня с SPECIAL DOG FOOD ENERGY.Гранулите са едрички но аз ги начупвам .Не ги яде .С какви други мога да ги заместя .

 9. 864.

  Имам куче на 3 м.бълг.оечарско. Може ли в готвеното да слагам по 2-3 филй хляб?

 10. 865.

  Имам куче на 3 м.бълг.оечарско. Може ли в готвеното да слагам по 2-3 филй хляб?

 11. 866.

  Здр имам питбулчета на месец и 4 дена са но на малките неим стига млякото от майкаим моля за помощ.Благодаря

 12. 867.

  Здравейте,може ли някой да ми каже,колко трябва да тежи четири месечна малиноа?

 13. 868.

  Здравейте! Имам черен лабрадор ретривър на седем седмици и не съм сигурен какво трябва да му давам за ядене. Сега яде накиснати гранули джуниер, но не знам дали трябва да му се даде кучешко мляко за бебета. И въпросът ми е: вие какво мислите? Гранулите му ги накисвам с топла вода и после я изливам.

 14. 869.

  Здравейте, може ли да ми кажете колко грама гранула трябва яде померан на 4 месеца

 15. 870.

  Здравейте имам питбул женски на година и осем месеца и тежи 24 кг но ми се струва много слаба колко е нормално да е на тази възраст и какво мога да и давам за качване на килограми

 16. 871.

  Здравейте,може ли и аз да попитам .Вчера си взехме кученце мини померанче.Купихме му храна хранилки по препоръка на ветеринарният лекар.Слагам му дозичката ,но ми прави впечатление че не си я изяжда,и не пие много вода.Днес е пило водичка един път.Може ли съдействие да получа от вас.А кученцето е на 57дена.Захранено е със същата марка хранилки.????

 17. 872.

  Здравейте. Колко дни след отбиването на кученцата може да се постави първата ваксина?

 18. 873.

  Имам лабрадор на 35 дни и ми казаха, че след 45-я ден се слага първата ваксина.

 19. 874.

  Здравейте д-р БауБау!Кученцето ми е на 30 дена порода йорки още от 16-тия ден е видимо по слабичко от братчето си, все скимти и се свива в ъгъла същото тъка няма апетит като цяло изглежда болно. Може ли да му разтваряме в сухото мляко за кученца и капсула кравешка коластра ще му навреди ли?

 20. 875.

  Здравейте,
  Имам кученце - ротвайлер, момиче на 3м.и 12дни.
  Въпроса ми е трябва ли да давам допълнително калций.Забелязвам от време на време леко притреперване на предните лапички когато е седнала.
  Храня я с Tundra Puppy, тежи (преди два дни) - 10,700кг.