Хранене на кучето

Хранене на кучето

Как се разбира дали кучето е с Нормално тегло?

Слабо кучеДебели кучетаНа мястото, където започва крупата на кучето прешлените трябва да се напипват свободно, но да не се виждат.

Ако ребрата и прешлените на кучето се виждат ясно разграничени с просто око, то това трябва да Ви алармира, че кучето има проблем и теглото му е под нормата. Посъветвайте се с ветеринар, защото има случаи, в които не само грешките в храненето са причина за слабеене на кучето. Причините могат да бъдат най - различни, включително и наличието на паразити!

Наднорменото тегло също не е за предпочитане и се вижда от пръв поглед когато кучето е извън рамките на своите килограми.

Наднормените кучета са по - лениви, слабо подвижни, лесно се изморяват и това не е случайно, тъй като се затруднява функцията на всички системи и органи в огранизма на Вашият любимец.

Поради тези причини и редица проблеми, които биха настъпили в резултат на наднормено или поднормено тегло е важно да обърнете голямо внимание на храненето на кучето.

3.4, 5 гласа
прегледи 42298

Препоръчани продукти

Коментари за Как се разбира дали кучето е с Нормално тегло?

 1. 740.

  Здравейте куче порода уелс корги пемброк 1г.6 месеца,нуждае се от диетична храна за отслабване,каква храна бихте препоръчали.Наднорменото тегло е над 3кг

 2. 741.

  Здравейте,от вчера имам Малтийска Болонка Маузер родена на 03 06 и е на 2м и12 дни ,по колко грама трябва да давам на ден .Храня я с качествена храна за бебета

 3. 742.

  До 740. Николина Давидовска - на пазара вече се предлагат доста марки диетични храни за кучета, предназначени към напълняване. Вариант, който може да Ви предложим от нашият зоомагазин:
  - http://zoomagazin.baubau.bg/best-choice-super-premium-light-ab-супер-премиум-суха-храна-за-кучета-с-наднормено-тело-от-всякакви-породи-pid38877

 4. 743.

  До 741. - зависи каква марка е гранулираната храна. На опаковката би следвало да е описано в табличка колко точно трябва да бъде дневната дажба. Ако не е, следва да попитате в зоомагазина, от който е взета.

 5. 744.

  Здравейте,днес синът ми намери малко кученце.Дадох му малко кис.мляко,но след малко го повърна.Моля ви кажете ми с какво да го храня?

 6. 745.

  Здравейте,вчера си купихме мини териерче,което е на 3 месеца и си дойде с храната. Следните въпроси са нормално ли е да го храня по 4 пъти на ден с по една супена лъжица .Достатъчни ли са гранулите за набавянето на калций,ако не са какво мога да му давам ,също така искам да попитам от кога мога да започна да му давам по-малко зеленчуци и варено месо. Благодаря ви.

 7. 746.

  Здравейте,имаме немска овчарка с дълъг косъм мъжко на три месеца.засега я гледаме на терасата,но много често уриниране.Всеки път когато се размера започва да уриниране.Всеки.Нормално ли е това или е някакво заболяване.

 8. 747.

  Допуснала съм грешки, много често уриниране.Всеки път когато се размърда започва да уриниране.Всеки.Нормално ли е това или е някакво заболяване?

 9. 748.

  До 744. - за предпочитане е основната храна на кученцето да бъде гранулирана. Ако решите да го задържите е добре да се прегледа от ветеринар, да се обезпаразити и ваксинира. Там ще Ви кажат и ориентировъчната възраст на кученцето и ще Ви препоръчат подходяща храна, съобразена с възрастта и големината му (ако е безпородно).

 10. 749.

  До 745. Димитар - тъй като сте ни писали и във фейсбук, сме Ви отговорили там :)

 11. 750.

  До 746. Тони - нормално е на 3 месеца да пишка често, все още е бебе. Ако имате възможност го изкарвайте по-често, на тази възраст е добре да започнете приучаването към режим за разходка (за препоръчване - 4 пъти на ден, 15-20 минути след хранене). За Ваше успокоение, може да се консултирате и с ветеринаря си за евентуална бъбречна инфекция, но е малко вероятно на тази възраст.

 12. 751.

  Здравейте, каква храна бихте препоръчали за малка кавказка овчарка на 80 дни и тегло 16кг. в нормата ли е защото яде само гранули (Amity Eco Line Puppy) и 1-2пъти месо(пилешко) също така давам калций на Cawu?

 13. 752.

  До 751. Ангел - висок клас храна, която бихме препоръчали за породата е Josera. За възрастта, на която се намира трябва да бъде Josera junior. Калцият, който давате е подходящ. Знайте, че профилактично се дава до 6-ти месец.

 14. 753.

  http://zoomagazin.baubau.bg/josera-kids-храна-за-подрастващи-кучета-от-средни-и-едри-породи-15кг-pid40628 това ли е подходящата и ако може да кажете колко е дневната дажба ?

 15. 754.

  Опс, забравих да си напиша името, но предполагам се досещате..намерих и тези http://www.sano-pets.com/index.php/food-dog/dry-foods-dogs/puppy-junior-dog/josera-junior-20-detail.html , та мисълта ми е кой са по-добри ?

 16. 755.

  До 753. - и двата варианта са добри, по принцип в повечето зоомагазини предлагат и разфасовки по 1 кг, тъй като за голяма част от собствениците чувалите излизат доста скъпо, когато се вземат наведнъж. Относно дневната дажба, на гърба на самите чували си има таблички, където пише и грамажите. Ако ги вземате насипно от зоомагазин, там ще Ви покажат и табличките на чувалите.

 17. 756.

  Вредно ли е да давам на мини пинчер ябълки,моркови,диня,ядки?

 18. 757.

  До 756. Стоян - от всичко изброено, единствено не е препоръчително да давате ядки. Всички други плодове и зеленчуци са полезни за кучетата. Не забравяйте да махате семките на ябълките, тъй като са токсични за кучетата.

 19. 758.

  Здравейте! Имам шпиц-померан на 50дена. Дадоха ми твърда храна, за да го храня(големината е колкото на хапче от витамин Ц), но то не може да си сдъвче. Трябва ли да ги сваря във вода, за да омекнат или това не е правилната храна за него и още му трябва мляко?

 20. 759.

  До 758. - нормално е на тази възраст да са му твърди. Това, което е достатъчно да направите е да ги накисвате 15-20 минутки в хладка вода (не да варите). От водата гранулките набъбват и се размекват, дори след това стават на каша ако ги донамачкате. Един-два пъти в седмицата накисването с вода може да заместите и с кисело мляко (НЕ прясно). Постепенно намаляйте времето за накисване, докато не започне да ги яде и без накисване.

Рекламирай в INSERT.BG