Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

3.0, 2 гласа
прегледи 39368

Препоръчани продукти

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 651.

  До 648. - зависи каква е породата на кученцето! За да сте сигурни, че дневната дажба му стига Ви съветваме да вземате гранули, на които е означено точно колко трябва да бъде дневната дажба. По-голямата част от гранулираната храна вече има такива таблички.

 2. 652.

  До 649. - на гърба на пакетите на Роял Канин има таблички, където е означено точно колко трябва да бъде дажбата за деня! Важно е да знаете, че за възрастта му гранулите трябва да бъдат от тип "junior".

 3. 653.

  Здравейте, искам да попитам колко грама на ден трябва да изяжда йорки на 4мес.навършени- 2кг.300тегло

 4. 654.

  До 653. - зависи каква храна давате. Ако давате гранулирана храна, на опаковките има таблички, на които е означено точно колко трябва да бъде дажбата. Всяка марка има свои таблички, затова няма как да Ви кажем с точност!

 5. 655.

  Здравейте, имам малки хъскита на 42 дена са. От една седмица нещо им стана, започнаха да треперят, пускат пяна на устата. Моля кажете ми какво да правя

 6. 656.

  На 30 дни бяха когато започнах да ги храня с прясно мляко. Бяха на вън после ги прибрах вътре. Възможно ли е да им е станало нещо дето ги дъража хем на много топло хем на студено

 7. 657.

  Кучето ми претърпя операция, вследствие запек от кости, добре е засега, по-скоро ме интересува кога мога да увелича сегашната доза храна, която е 1 с.л. на 2-3 часа бебешко пюре и колко често и в какви количества да давам вода?

 8. 658.

  До 655,656. Диди - първото, което трябва да направите е да не им давате прясно мляко, тъй като не могат да го усвояват! Тъй като вече са на 42 дни може да започнете захранване с гранулки за бебета, които предварително накисвате във вода. Може да давате и затоплено кисело мляко към тях от време на време! Ако имате възможност ги дръжте само на топло! Кученцата трябва да бъдат и обезпаразитени вътрешно! За Ваше спокойствие бихме посъветвали преглед от ветеринар, който и ще ги обезпаразити. Точна причина за пяната от устата, няма как да Ви кажем.

 9. 659.

  До 657. Анелия - това зависи от състоянието на самото куче. Ако вече е добре и усвоява добре храната, която му давате и се изхожда нормално постепенно може да увеличавате по 1 с.л. и дозата, която сега му давате. Консултирайте се със своя ветеринар и до кога ще продължите това хранене, тъй като има специални консервирани храни за подобни следоперационни състояния, които са много по-подходящи за кучета от бебешко пюре! Вода може да давате при всяко хранене. Ако я приема без проблем може и да му оставите купичка с прясна вода.

 10. 660.

  Здравейте! Имаме кокер-шпаньол на 1 година. Изключително злоядо куче-почти не се храни,купичката с гранулите стои пълна, опитваме и с домашна храна, но ефектът е почти същият. На килограми е почти 12. Каква може да е причината?

 11. 661.

  Здравейте! Имам санбернар на 7 години и го храня основно с гранули. Колко грама трябва да бъде дажбата му на ден?

 12. 662.

  До 660. Емилия - опитайте с различни марки и различни на вкус гранули. Към тях може да добавяте и кучешка консерва/пастет. Те са много ароматни и овкусени. Към гранулките може да пробвате и домашен бульон.

 13. 663.

  До 661. Румяна - грамажът зависи от марката на гранулите. Всяка марка има различни съотношения. На по-голямата част от пакетите и чувалите с гранулирана храна вече има специални таблички, на които е описано и точно колко трябва да бъде дневната дажба на кучето според неговата възраст и килограми. Съветваме да давате такива гранули.

 14. 664.

  Na kolko dena trqbva da zapochne parvoto xranene ma nemskata ovxharka

 15. 665.

  Бебешка ,човешка храна на прах може ли да се дава на кученцата,в храната примерно,вредна ли ще е.

 16. 666.

  До 664. - обикновено кученцата се отбиват на 35-38 дни и тогава може да започне захранването им с гранули. Дали са готови за твърда храна ще видите и самите Вие, тъй като често започват сами да се опитват да ядат от купата и на майката. Ако в началото са им твърди може да се накисват предварително с вода.

 17. 667.

  До 665. 777 - не е препоръчително, тъй като могат да получат стомашно-чревно разстройство. Не случайно има специализирани храни (млека на прах) предназначени за малки кученца.

 18. 668.

  Колко гранули се дава на ден. За немска овчарка??
  На 2 годинки!

 19. 669.

  До 668. Лилия - зависи от типа на гранулите, но приблизителната дажба би следва да е 350-400 гр.

 20. 670.

  Мога ли да храня йоркшира си който е на 1г.и 3м.с роял канин мини стартер тъй като само много дребни гранули яде

Рекламирай в INSERT.BG