Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

3.0, 2 гласа
прегледи 41616

Препоръчани продукти

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 662.

  До 660. Емилия - опитайте с различни марки и различни на вкус гранули. Към тях може да добавяте и кучешка консерва/пастет. Те са много ароматни и овкусени. Към гранулките може да пробвате и домашен бульон.

 2. 663.

  До 661. Румяна - грамажът зависи от марката на гранулите. Всяка марка има различни съотношения. На по-голямата част от пакетите и чувалите с гранулирана храна вече има специални таблички, на които е описано и точно колко трябва да бъде дневната дажба на кучето според неговата възраст и килограми. Съветваме да давате такива гранули.

 3. 664.

  Na kolko dena trqbva da zapochne parvoto xranene ma nemskata ovxharka

 4. 665.

  Бебешка ,човешка храна на прах може ли да се дава на кученцата,в храната примерно,вредна ли ще е.

 5. 666.

  До 664. - обикновено кученцата се отбиват на 35-38 дни и тогава може да започне захранването им с гранули. Дали са готови за твърда храна ще видите и самите Вие, тъй като често започват сами да се опитват да ядат от купата и на майката. Ако в началото са им твърди може да се накисват предварително с вода.

 6. 667.

  До 665. 777 - не е препоръчително, тъй като могат да получат стомашно-чревно разстройство. Не случайно има специализирани храни (млека на прах) предназначени за малки кученца.

 7. 668.

  Колко гранули се дава на ден. За немска овчарка??
  На 2 годинки!

 8. 669.

  До 668. Лилия - зависи от типа на гранулите, но приблизителната дажба би следва да е 350-400 гр.

 9. 670.

  Мога ли да храня йоркшира си който е на 1г.и 3м.с роял канин мини стартер тъй като само много дребни гранули яде

 10. 671.

  До 670. Цвети - може да храните кученцето с Роял Канин, има специални гранули от тази марка, които са предназначени точно за тази порода. Казват се "Yorkshire Terrier Junior - Royal Canin". Ако ги възприема добре, след навършване на 10-месечна възраст трябва да преминете на "Yorkshire Terrier Adult - Royal Canin". Гранулките са много малки.

 11. 672.

  ЗДРАВЕЙТЕ, ИМАМ СИБИРСКО ХЪСКИ, КОЕТО НА 21,03 ЩЕ ПРАВИ 4 МЕСЕЦА! ИСКАМ ДА ПОПИТАМ, КОГА МОГА ДА МУ СВАРЯ ОРИЗ И ПО КОЛКО ДА МУ ДАВАМ НА ДЕН? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

 12. 673.

  До 672. ГАЛЯ - може да му варите ориз, но не Ви препоръчваме да давате всеки ден, тъй като има вероятност от получаване на запек. Може да давате 2 до 3 пъти седмично по1-2 супени лъжици към основната храна.

 13. 674.

  ЗДРАВЕЙТЕ, МОГА ЛИ ДА ДАВАМ МОРКОВ НА КУЧЕТО И ПО КОЛКО? ПОРОДА ХЪСКИ, ПОЧТИ НА 4 МЕСЕЦА! БЛАГОДАРЯ!

 14. 675.

  До 674. - да, може да давате морков. Приемът им от кучетата е изключително полезен поради високото съдържание на витамини А, С и К в тях. Спокойно може да давате по 1 средно голям морков 2-3 пъти седмично между храненията. Моркова би бил и чудесна "играчка" за чесане на млечните зъбки, които точно от тази възраст започват своята смяна с постоянни.

 15. 676.

  ку4енцето ми е болно има температура

 16. 677.

  вьзпалени жлези- как се лекуват

 17. 678.

  До 676. иванова - нужен е преглед от ветеринар за да се установи точната причина за тази температура и да се предприеме и лечение! Причините могат да бъдат много!

 18. 679.

  До 677. ани - ако възпалението е леко, обикновено изстискването им (от ветеринар) е достатъчно и не се налага лечение. Но ако има по-сериозно възпаление вследствие на събралия се секрет в тях, се налага и прилагането на медикаменти. Всичко за Възпаление на околоаналните жлези може да прочетете тук: http://bolesti.baubau.bg/възпаление-околоанални-жлези

 19. 680.

  Здравейте! Имаме Немска офчарка на 30 дена.Искам да попитам със какво и кога трябва да го храня?

 20. 681.

  До 680. Венци - Доста малка сте я взели. На тази възраст повечето все още не са отбити. Но спокойно може да започнете захранване с гранулки. Те трябва да бъдат от тип "puppy" или "junior". Не давайте прясно мляко, тъй като не могат да го усвояват и е твърде вероятно да получи разстройство. Гранулките в началото може да накисване с вода или домашен бульон (пилешки). Друга храна на този етап не е необходима. Относно честотата на хранене - добре е да разпределите дневната дажба на 3 или 4 приема, в зависимост от времето Ви.

Рекламирай в INSERT.BG
loading...