Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 456.

  До 450. изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/съвети-научим-куче-ходи-навън-тоалетна Относно количеството на дневната дажба - съветваме Ви да купувате гранули, на които е означено това. Повечето марки вече имат описателни таблици.

 2. 457.

  До 451. Галка - по принцип калцият се дава до 6-я месец. Не се притеснявайте за изправянето на ушенцето. Има случаи, в които пълно изправяне на ушичките настъпва чак след годинката. За даването на още калций най-добре се консултирайте със своя ветеринар.

 3. 458.

  До 452. - купете от специалните адаптирани млека за малки кученца. Там е описано точно колко трябва да давате. Не давайте прясно мляко!

 4. 459.

  До 453. Нона - какво имате предвид под "10 гр.хранене"?! Гранулите на този етап са му достатъчни.

 5. 460.

  10гр. гранули. Това е количеството, което му давам на хранене, а той се храни 4 пъти дневно и тъй като ми е първи домашен любимец не съм запозната с доста от нещата.

 6. 461.

  До 460. Нона - приблизително дажбата трябва да е около 50 гр., но това много зависи и от типа на гранулите.

 7. 462.

  Vchera si kupih cvetna mini bolonka...moje li da mi kajete ima li neshto po Specialo pri otglejdaneto?sled 2 dni stava na 2 meseca

 8. 463.

  имам немска овчарка на 2.5 месеца от няколко дена има диария какво да правя ?

 9. 464.

  До 462. - най-важното сега е да мине профилактичните прегледни при ветеринар. Нещо по-специално няма. Ако имате конкретни въпроси, с радост ще помогнем. :)

 10. 465.

  До 463.- ако разстройството не отшуми до 2-3 дни е добре да пуснете копропроба, тъй като на тази възраст много често кученцата имат ендопаразити. Ако пробата е отрицателна, то тогава проблема вероятно се дължи на грешки в храненето.

 11. 466.

  Имам проблем - от няколко дни купенцето ми не яде много. Чета етикетите на храните, тегля кученцето почти ежедневно, понеже до скоро си наддаваше с около 50-100 гр. на ден, сипвам му колкото пише, но то не изяжда и половината. Смесвам консерва с гранули, като основната храна му е гранулите, но едвам го залъгвам да яде като му давам от ръка. С консервата няма проблеми, явно му е твърде вкусна, за да я остави, но не искам да го храним само с консерва. Кученцето е НОК на два месеца.

 12. 467.

  Пинчерчето ми е на 57 дена, трябва ли да му мокря храната защото като е суха не иска да яде много. Тя тежи 850 гр. колко да е количеството от Royal canin, там пише 50 гр. тя няма още два месеца. Може ли от време навреме да и давам жълтък?

 13. 468.

  До 466. Т - нормално е да хапва консервата повече, тъй като е по-апетитна. Опитайте да накиснете гранулите за да станат на каша. След това ги смесете с консервата. По този начин ще се усещат по-малко.

 14. 469.

  До 467. Руслан - да, хубаво е да накисвате гранулките и може да ги правите на каша за да ги приема по-лесно. Относно даването на жълтък - не Ви препоръчваме на този етап. Консултирайте се с ветеринаря си за даване на калций.

 15. 470.

  zdrvite kupix si mini pincher daite mi savet moliavi che e mnogogo kaprizna s xraneneto kakvo daia xarnia pomognete mi ,blgodri predvritelno, ot 1 sedmiza e pri men vehe

 16. 471.

  Здравейте от вчера вече си имаме домашен любимец.Ши тцу кученце на 9седмици.На опаковките с гранули храна пише 85г. За 2 месечно разделена на 4 порции.Но това е около 20гр .което е гранулки е съвсем малко.Като дам 20 грама кученцето скимти и търси постоянно храна.Някак ми се вижда че това е прекалено много малко.Бихте ли ми казала каква е дозата при тези кученца.Благодаря

 17. 472.

  До 470. - започнете с гранулки съобразени с възрастта и породата. Ако ги отказва опитайте и с паучове. Те са по-апетитни, но не е хубаво да са единствена храна. Ако ги яде, започнете постепенно да прибавяте гранули към пауча (консервата). Като човешка храна може да давате кисело мляко и добре сварено пилешко месо.

 18. 473.

  До 471. - грамажите означени на опаковките са ориентировъчни. Не се притеснявайте да давате и малко повече. Започнете постепенно увеличаване с по 10 гр. и преценете с колко се наяжда кученцето. Това може да прецените и по честотата на изхождането. Нормално е за едно изхождане да "ака" един път. Ако се изхожда 3-4 пъти след ядене, вероятно преяжда и трябва да намалите количеството на дажбата.

 19. 474.

  Trqbva li prez noshta da se hranqt novorodeni i kolko pati ?

 20. 475.

  До 474. feif - да, обикновено малките огладняват на 2-3 часа, но е доста индивидуално. Те, сами ще Ви подскажат с поведението си, когато са гладни.

Рекламирай в INSERT.BG