Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

3.0, 2 гласа
прегледи 43800

Препоръчани продукти

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 679.

  До 677. ани - ако възпалението е леко, обикновено изстискването им (от ветеринар) е достатъчно и не се налага лечение. Но ако има по-сериозно възпаление вследствие на събралия се секрет в тях, се налага и прилагането на медикаменти. Всичко за Възпаление на околоаналните жлези може да прочетете тук: http://bolesti.baubau.bg/възпаление-околоанални-жлези

 2. 680.

  Здравейте! Имаме Немска офчарка на 30 дена.Искам да попитам със какво и кога трябва да го храня?

 3. 681.

  До 680. Венци - Доста малка сте я взели. На тази възраст повечето все още не са отбити. Но спокойно може да започнете захранване с гранулки. Те трябва да бъдат от тип "puppy" или "junior". Не давайте прясно мляко, тъй като не могат да го усвояват и е твърде вероятно да получи разстройство. Гранулките в началото може да накисване с вода или домашен бульон (пилешки). Друга храна на този етап не е необходима. Относно честотата на хранене - добре е да разпределите дневната дажба на 3 или 4 приема, в зависимост от времето Ви.

 4. 682.

  Стомаха на родила преди 50 дена Малиноа е по-тъмен и сух спрямо преди, някакви идеи?

 5. 683.

  До 682. Христо - за тази възраст би следвало кученцата вече да са отбити. Съветваме Ви за консултация с ветеринар за всеки случай.

 6. 684.

  Имам куче на 2 месеца. По колко пъти мога да му давам гранули?

 7. 685.

  Имам йорки на 10 м. все още няма признаци за разгонване, това нормално ли е ?

 8. 686.

  Здравейте.
  Имам Йорки на 6 месеца. Искам да питам дали мога да и давам и друга храна освен гранулите?

 9. 687.

  До 684. Ангел - добре е кученцето да се храни 3 или 4 пъти (ако имате възможност) на ден.

 10. 688.

  До 685. Надежда - обикновено първото разгонване протича без типичните признаци и често остава скрито за стопаните. Затова вероятно не сте забелязали. Не се притеснявайте! Повече по темата може да прочетете тук: http://zoovidove.baubau.bg/куче-домашно-куче/куче-размножане-възпроизвеждане.html

 11. 689.

  До 686. Габриела - по принцип гранулите са напълно достатъчни за задоволяване на дневните му нужди. От време на време може да включвате и варено месо - пилешко, пуешко или телешко. Плодове и зеленчуци също може да консумира, особено моркови - те са не само полезни заради витамините, но и са чудесна играчка за чесане на сърбящите венци в този период поради смяна на млечните зъбки.

 12. 690.

  imam nemska ovcharka na 8 meseca i ne iska da iade dva dena veche idva veterinar sloji injekcia kaza che e nastinalo....

 13. 691.

  До 690. Plamen Markov - причините за отказ от храна могат да бъдат много и без направа на изследвания и обстоен преглед само може да се предполага за настинка. Надяваме се, че кученцето вече е добре!

 14. 692.

  м


  имам немска овчарка на 4о дена изкам да попитам едното ухо се изправи а другото не проблемли е

 15. 693.

  До 692. мирослав - не е проблем, нормално е за възрастта му. Сега в растежния период може да се изправя едното, после другото и от време на време да клепват отново. До годинката ще заемат нормалното си положение. Не се притеснявайте!

 16. 694.

  Имам куче на 50 дена неиска да се движи като другите треи след хранене постоянно маючи водих го при ветринар би му успокоително ,защото може да има глисти но то не ака глисти а лато другуте нормално то яде а като отидохме при доктора каза че има да изхвърля глисти и корема му е празен какво да направя то е по-малко от другите Другите си играят а моето повече спи и маючи това нормално ли е моля ви дайте ми съвет

 17. 695.

  здравейте, взехме си малко питбулче женско на 35дни, в момента е на 65 дни и от няколко дни е доста превъзбудено на какво може да се дължи, не яде нищо сурово, но няколко пъти му е давано русенско варено консерва

 18. 696.

  До 694. Анонимен - на тази възраст кученцето би следвало да е отбито и да на самостоятелно хранене. Има вероятност проблема да е в храната, която му давате и да има стомашни болки, щом изпитва неразположение, както сте описали като "мяукане", след ядене. На тази възраст кученцата трябва да приемат основно гранулирана храна съобразена с възрастта им (от тип Puppy/junior). Ако давате мляко, то нека е кисело, тъй като от прясното най-вероятно ще получат стомашно-чревно разстройство. За да сте сигурни и, че няма паразити е добре да се пусне копропроба за изследване!

 19. 697.

  До 695. Боян - нормално е за възрастта му да е супер активно. Не се притеснявайте, но не давайте никакви консерви, предназначени за хора! Ако давате консерва, то нека бъде кучешка и съобразена с възрастта му (от тип junior). Основната му храна трябва да бъде гранулираната!

 20. 698.

  Здравейте ! Имам Пекенез на година и два месеца , беше свикнал на домашна храна , сега освен пилешко друго не иска да яде , опитвал съм го на гранули , може да вземе 2 , 3 и не пипа повече и стой по 2 дена гладен . Моля за съвет как да го науча да се храни с гранули . Благодаря Ви

Рекламирай в INSERT.BG