Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

1.0, 1 гласа
прегледи 33242

Препоръчани продукти

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 594.

  До 592. Деси - зеленчуците са полезни. Не го ограничавайте относно тях. По отношение на гранулите - опитайте да смесвате и с консерва за кучета гранулките. Направете и курс с витамини! Добре е да изберете такива, в които има Б комплекс, който ще стимулира апетита.

 2. 595.

  Здравейте,
  Имам каракачанска овчарка на 2 месеца, дадохме и хапче за вътрешно оберазпазитяване, преди да му бъде направена първата ваксина.
  Кучето яде гранули натопени в малко телешки буьон на Маги около 30-4мл.
  До преди да му даде доктора хапче за глисти и т.н. не е имало проблеми.
  Само тази нощ е имало разтройство 7-9 пъти. От какво може дасе дължи нерзположението на мъника.
  Благодаря

 3. 596.

  До 595. Иван - нормално е след дадено хапче за ендопаразити да се получи леко разстройство. Занапред обаче не давайте от тези бульони тъй като за животните са доста солени и може да доведат до стомашно-чревни смущения. Ако давате бульон Ви съветваме да е домашен (например при варенето на телешко месо).

 4. 597.

  Здравейте! Имам чихуахуа на 3 месеца. Храня го 4 пъти на ден с по 20 грама гранули. Първо с Applaws, а сега го захранвам с на Вирбак за бебета дребни породи. Смяната на гранулите е заради зловонни изпражнения и честа дефекация. Миризмата намаля, но честотата остана. Пие прекалено много вода и много често се изхожда - на час-два, нощем също 2-3 пъти. Изпражненията са нормални на вид. Нормално ли е толкова често изхождане? На какво може да се дължи?

 5. 598.

  Здравейте! Извинявам се за странния въпрос: имаме английски булдог на 8-9 години. Усеща се вече затрудненото тичане, мързеливото прибиране, изглежда го понаболяват ставите, разпъва се преди ставане. Има ли смисъл да му даваме калций на тази възраст, успоредно с други добавки, разбира се - магнезий и витамин Д? Благодаря в аванс!

 6. 599.

  Здравейте, имам кавказка овчарка на 7 месеца и забелязвам, че е изкривил предните лапи(и с двете предни лапи стъпва навън). Отскоро започнах да го храня с Hill's, но ме притеснява, че може да е рахит, макар че не съм забелязала да е ленив или да има промяна в апетита... Мога ли да му давам комплекс калций с вит.Д и какъв бихте ми препоръчали? .. а и дали има още какво да се направи след като вече е на 7 месеца и тежи 38кг.
  Благодаря предварително! :)

 7. 600.

  До 597. Г.И. - може да се дължи на наличие на вътрешни паразити. Дори да е обезпаразитено Ви съветваме да пуснете копропроба за изследване!

 8. 601.

  До 598. Венета - витамин Д не, но има специални таблетки предназначени за кучета със ставни проблеми. Съветваме Ви обаче първо да се консултирате с Вашия ветеринар, който да Ви препоръча подходящите за него.

 9. 602.

  До 599. Екатерина - съветваме Ви първо да се прегледа от ветеринар и по негова преценка да се пусне изследване за да се проследят нивата на калций и фосфор. За възрастта килограмите са вповече. В резултат на тежестта се получава и това изкривяване. Има специални диетични храни. Съветваме Ви да преминете към тях. В зоомагазините ще Ви дадат повече разяснения и ще Ви предложат различни варианти, съобразени с вида на кучето.

 10. 603.

  Здравейте! На моя джак ръсел Лоран, който е на 3 години дали мога да му давам рибни консерви, например скумрия в доматен сос.

 11. 604.

  Здравейте! Имам си малтийска болонка на 2 месеца и 13 дена. Продавачът ми даде паспорт с първата му ваксинация, но без печат. Заведох го на лекар и той ми каза че не приемат тази ваксинация и започваме отначало - първа, втора, трета. Обезпаразитиха го и ме викат на 01.08. за първа ваксинация. Въпросът ми е, няма ли това да навреди на кученцето - многото ваксини? Благодаря предварително.

 12. 605.

  До 603. - ако ще давате консерви с риба Ви съветваме те да бъдат кучешки! В специализираните магазини ще намерите. Обикновено са със сьомга. Не Ви съветваме да давате от тези, които Вие консумирате!

 13. 606.

  До 604. Никол - не, точно така се прави, защото има голяма вероятност ваксината въобще да не е слагана. Прави се умишлено от продавачите с цел по-лесна и по-скъпа продажба.

 14. 607.

  Здравейте ! Имам пекенез на 5 месеца . от 4, 5 дена започна много често да ходи по малка нужда , на около 2 часа , не го ли извдеда си ходи на килима , преди това около седмица си беше свикнал да ходи 2 пъти на ден по малка и един път по голяма , стискаше и неправише бели в къщи . забелязах го че от няколко дни пие повече вода , може би около 250 гр. на денонощие . Да го огранича ли малко с водата , какво да правя ?

 15. 608.

  До 607. Дарин - не го ограничавайте сега в това топло време. Най-вероятно честото пишкане се дължи на приема на по-голямо количество течности. По принцип пиенето на много вода е признак за бъбречен проблем, но ако апетита му е запазен и физически е добре едва ли е здравословен проблем. Все пак го наблюдавайте! Относно изпускането вкъщи - все още е нормално, предвид възрастта му!

 16. 609.

  Кучето е много добре физически и има апетит .Благодаря Ви за отговора !

 17. 610.

  Здравейте,искам да попитам каква трябва да е дневната доза на женски голдън.Сега ще стане на 5 месеца е храната и е Josera,но на всякъде ми казват различни грамажи аз и давам 300 на три хранения,но ми се струват малко.Сега тежи около 14-15кг.И другия ми въпрос е давах и 10 дни калций,сега колко време трябва да починем и задължително ли е да и пусна изследвания.Благодаря предварително.

 18. 611.

  До 610. Васил - на опаковката на гранулите е описано точно колко трябва да давате. За възрастта, на която е сега той трябва да е от тип Junior. Ако вземате насипна помолете в зоомагазина да Ви покажат табличката на чувала. Там е описано точно колко трябва да бъде дневната дажба. Относно даването на калций. Профилактично той се дава до 6 месец. Щом сте давали сега 10 дни е добре да почине 10 дни, след което да направите още един курс от 10 или 20 дни. Изследвания не са задължителни ако кученцето е физически добре.

 19. 612.

  Кучето не иска да яде не е яло от 2 3:дни само пие вода главата му е изтекла има пяна на устата какво да правя!! Главата е отекла

 20. 613.

  До 612. - има голяма вероятност кучето да е натровено или да е ухапано от насекомо и да е получило алергична реакция! Необходима е незабавна намеса на ветеринар, надпваме се да сте взели мерки!

Рекламирай в INSERT.BG