Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 442.

  ЗДРАВЕЙТЕ! Кученцето ми е на 49 дена, голдън ретривър е, но от 4 дена нищо не е хапнало, а стомахчето му каркори, какво да правя, купих 3 вида гранули, прясно мляко, хляб и нищо...вода пие , но рядко...притеснявам се, на ветеринар ще го заведа, но все пак да попитам

 2. 443.

  До 438. Анонимен - килограмите за Бордър коли по FCI са 15-20. Относно храненето - не се притеснявайте,ако наистина е толкова топло е нормално апетитът да е леко понижен. Ако кучето се чувства физически добре, няма основание за притеснение.

 3. 444.

  До 439. Анонимен - ако имате възможност е добре кучето да се храни 3 до 4 пъти дневно. Относно грамажът на гранулите - зависи от техния вид. На пакетите е означено в таблички точно колко трябва да давате.

 4. 445.

  До 440. fiona - не е нужно да насилвате кученцето само с гранулите. Има и лечебни консерви - те са доста по - апетитни. Има различни марки, в Зоомагазините консултантите ще Ви насочат, а също и за дневната дажба, която трябва да давате. При положение, че черния дроб е засегнат е добре да се вземат мерки и за неговото поддържане. Има добавки предназначени за тази цел, но трябва да се консултиране с ветеринаря си.

 5. 446.

  До 441. Вики - ако настъпи по - ранно отбиване, кученцата се хранят със сухо мляко. Относно тяхното ваксиниране - то се извършва след 40 ден. Не е препоръчително по - рано, макар някои собственици да го правят!

 6. 447.

  До 442. Ели - липсата на апетит може да се дължи на много причини, включително и да горещото време. Препоръчваме обстоен преглед от ветеринар. Има вероятност да има и вътрешни паразити. Те се установяват чрез направата на копропроба.

 7. 448.

  здравейте,имаме средноазиатска овчарка на 2 години,преди 5 роди,което беше изненада и за нас,понеже при покриването от мъжкия нямаше заклещване,въпроса ми е следния: понеже не подозирахме за бременност в началото не сме я хранили по специален режим,след първия месец когато когато започнахме да се съмняваме ,че е бременна и след консултация с ветеринар,който потвърди увеличихме дажбата и включихме по-високо енергийни храни,но тя в края на започна да се храни много малко,което по мнението на лекаря било нормално ,след като ни роди 11 бебета (две от който мъртви) сега имаме 9 красиви бебока, сега проблема ни е пак с храненето,гранули тя предимно не обича,научена е да се храни с животински сварени субпродукти (без крака и големи кости) предимно кайма,пил фенери бял,черен дроб,виме, по някога към тези продукти прибавяме и ориз,въпроса ми е това сега когато кърми правилно ли е,защото доктора продължава да твърди че трябват и гранули,е да ама тя не ги иска,и колко често трябва да я храним,сега и давам по 300-400 грама на ядене три пъти дневно,ветеринаря казва че стига,но аз искам още едно мнение!Благодаря предварително

 8. 449.

  Zdraveite imam pitbulche na 2 meseca i se chudq dali go hranq pravilno davam mu 3 puti na den po 50 gr granula ako moje da mi kajete kak e po dobre blagodarq predvaritelno

 9. 450.

  Здравейте! От една седмица имаме нов член в нашето семейство - един 3-месечен сладур от новите дизайнерски породи cockapoo. Проблема е, че пишка и ака навсякъде и никога върху подложките предназначени за това. Взето е от развъдник, а там са в големи клетки и нямат изградени хигиенни навици. Затова тепърва ще се учим. От вчера го извеждаме на разходки, но за съжаление не се изхожда навън, а когато се приберем и то на всевъзможни места. Караме му се, но той го приема като игра. Мия пода с какви ли не прехвалени препарати и ефект няма. Къде грешим или е още рано? Не искам да го потупвам, за да се сеща какво не е правилно. Искам да открия правилен начин да го "тренираме", защото по голямата част от деня е сам в къщи. Моля ви споделяте опит. И още един въпрос. Храним го с гранули, но немога да определя колко като грамаж е нормално на ден да му се дава? Благодаря на всички, които ще споделят опит.

 10. 451.

  Здрабейте имам Йорки сега почва 8 месец, но само едното му ухо се е изправило да продулжавам ли да му давам калций?

 11. 452.

  Здравейте искам да питам едно малко пинчарче на 16 дни, какво и колко милилитра мляко трябва да пие.

 12. 453.

  Здравейте! Кученцето ми йорки е на 2 месеца и се чудя дали го храня правилно. Давам му около 10 гр. на хранене и смесвам starter и junior. Правилно ли правя?

 13. 454.

  До 448. Доби - наистина е добре да се включат гранули към дневната и дажба. Опитайте се да ги накиснете и щом станат с кашоподобна консистенция ги прибавяйте към другата храна. Вероятно по този начин ще ги приеме. Относно количеството - хранете я както досега, но Ви препоръчваме да включите и калций. Той се включва още в края на бременността и се дава и след раждането. Ветеринарният Ви лекар би следвало да Ви е разяснил това.

 14. 455.

  До 449. - на този етап гранулите са му достатъчни като тип храна, а относно количеството - зависи какви са гранулите. На пакетите с гралите вече има подробни таблици с описание точно колко трябва да е дажбата според килограмите на кучето.

 15. 456.

  До 450. изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/съвети-научим-куче-ходи-навън-тоалетна Относно количеството на дневната дажба - съветваме Ви да купувате гранули, на които е означено това. Повечето марки вече имат описателни таблици.

 16. 457.

  До 451. Галка - по принцип калцият се дава до 6-я месец. Не се притеснявайте за изправянето на ушенцето. Има случаи, в които пълно изправяне на ушичките настъпва чак след годинката. За даването на още калций най-добре се консултирайте със своя ветеринар.

 17. 458.

  До 452. - купете от специалните адаптирани млека за малки кученца. Там е описано точно колко трябва да давате. Не давайте прясно мляко!

 18. 459.

  До 453. Нона - какво имате предвид под "10 гр.хранене"?! Гранулите на този етап са му достатъчни.

 19. 460.

  10гр. гранули. Това е количеството, което му давам на хранене, а той се храни 4 пъти дневно и тъй като ми е първи домашен любимец не съм запозната с доста от нещата.

 20. 461.

  До 460. Нона - приблизително дажбата трябва да е около 50 гр., но това много зависи и от типа на гранулите.

Рекламирай в INSERT.BG