Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

Препоръчани продукти

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 556.

  Здравейте, имам йорки на 11 весеца.От известно време кучето куца като не стъпва на дясно задно краче.Като при бягане няма проблем и понякога си ходи нормално без проблем.Имате ли предположение от какво е така .. понеже сега нямам възможност да го заведа на доктор

 2. 557.

  До 556. nora - съветваме Ви да намерите начин да заведете кученцето на ветеринар. Има вероятност крачето да е контузено, но има вероятност и да е от аналните жлези. Много често при събирането на секрет в тях се получава непостоянна куцота.

 3. 558.

  Ще направя всичко възможно,Благодаря ви

 4. 559.

  Здравейте имам немска овчарка на 2 месеца храни се с гранули brit juniar казаха ни по 60 -70 гр. Дневна доза но ми се вижда малко

 5. 560.

  Здравейте!
  Имам куче раса мини пинчер на 6 години.Искам да се опитам да му сменя гранулите, как трябва да се постъпи. Новите не иска дори да ги помирише.

 6. 561.

  До 559. вили - на опаковката следва да е описано в табличка дневната доза. Грамажите, които сте описани наистина са малко за тази порода.

 7. 562.

  До 560. ева - опитайте само с няколко гранулки от новите, които да прибавяте към старите. Постепенно увеличавайте количеството им. Нормално е в началото да ги отказва при положение, че е свикнало само с един вид.

 8. 563.

  Благодаря. Ще опитам така, че сърце не ми дава да седи гладно. Имам и още един проблем,къде не мога да реша от както го имам. Когато не съм в къщи лае, не знам как да постъпя, Преди спеше с мен от няколко дни не,вече му казвам да си спи в неговото легло. Не ми е друго но комшийте се оплакват , дори и на полицията звъннаха , а излишна глоба не ми се плаща.

 9. 564.

  До 563. Ева - вероятно е свикнало да бъде "шефът вкъщи". Добре сте направили с приучването да спи в своето легло. Относно лаенето - опитайте да му отвличате вниманието с нещо интересно за него точно преди да излезете - например любима играчка или лакомство.

 10. 565.

  благодаря ще опитам и това

 11. 566.

  Здравейте, имам женски йоркширски териер на 4години. При разгонването намерихме мъжки и направихме заплождане, три пъти през ден . Потенциално трябва да е бременна, Последното заклещване беше преди 25 дни. От няколко дни (вече седмица и повече) отказва всякакви гранули, които преди това хапваше с удоволствие . Пробвахме с консерва, един ден хапна малко от нея ,но на следващия вече и консерва не хапва... Искам да попитам: Нормална ли е тази промяна в апетата и то от толкова рано ? Какво мога да давам /как да я накарам да яде?
  Притеснявам се, гледа тъжно,само спи... все едно е болна. Иначе става да си играем, но за минута/две и се изморява и си ляга отново...
  Благодаря предварително!

 12. 567.

  Даваме и витамини ВетСтар Витал. Като види витамина го изяжда с удоволствие, но на гранулите и друга храна, обръща гръб...

 13. 568.

  До 566. Gold - нормално е да, но бихме посъветвали и направата на ехограф към 30-33 ден за потвърждаване на временността (ако не е потвърдена). Там ще Ви насочат и за специални храни, а също и за включването на калций към края на бременността.

 14. 569.

  Здравейте. това с любимата му играчка не върши работа въобще не я забелязва. Записах го на камера за около 2 часа. Поведението беше стоене пред врата скимтене и виене, и от време на време излайване. Да го кажем постоянно, да има пауза между 20 до 30 секунди и повтаря. Има и каишка против лаене, но е толкова хитър че не прекалява за да не го удари "ток". Ако някой излезе от вкъщи това поведение се повтаря, не се чувства спокоен и все е в очакване да се приберат, въпреки че аз съм в къщи. Какво да правя

 15. 570.

  До 569. Ева - в такъв случай Ви съветваме да се консултирате с треньор на кучета и при възможност да го запишете в обучителен клас.

 16. 571.

  Благодаря, надявах се на друг отговор :)

 17. 572.

  Здравейте! Имам Йорки на 2 месеца и половина храня го с PRO PLAN puppy, по схемата на опаковката пише за кучета до 1 кг да се дава по 50-60 гр. дневно.... Мога ли да се доверя на написаното на опаковката, не е ли много? Кученцето тежи около 850 гр. в момента. Благодаря !

 18. 573.

  Здравейте,имам мъжко питбулче на 100 дни и е 14,400 кг.Какви добавки към месото мога да му давам(яде само обезкостено пилешко месо и 1 яице на ден).Яде колкото може,не го ограничавам :)

 19. 574.

  До 572. - това е дневната дажба. Разделено на 3 или 4 приема не би следвало да му е много.

 20. 575.

  До 573. Мирослав - бихме Ви повъветвали да включите към храната му гранули. Нека те бъдат основната му храна и обезкостеното месо бъде само добавка към тях и то не всеки ден.

Рекламирай в INSERT.BG