Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

Препоръчани продукти

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 561.

  До 559. вили - на опаковката следва да е описано в табличка дневната доза. Грамажите, които сте описани наистина са малко за тази порода.

 2. 562.

  До 560. ева - опитайте само с няколко гранулки от новите, които да прибавяте към старите. Постепенно увеличавайте количеството им. Нормално е в началото да ги отказва при положение, че е свикнало само с един вид.

 3. 563.

  Благодаря. Ще опитам така, че сърце не ми дава да седи гладно. Имам и още един проблем,къде не мога да реша от както го имам. Когато не съм в къщи лае, не знам как да постъпя, Преди спеше с мен от няколко дни не,вече му казвам да си спи в неговото легло. Не ми е друго но комшийте се оплакват , дори и на полицията звъннаха , а излишна глоба не ми се плаща.

 4. 564.

  До 563. Ева - вероятно е свикнало да бъде "шефът вкъщи". Добре сте направили с приучването да спи в своето легло. Относно лаенето - опитайте да му отвличате вниманието с нещо интересно за него точно преди да излезете - например любима играчка или лакомство.

 5. 565.

  благодаря ще опитам и това

 6. 566.

  Здравейте, имам женски йоркширски териер на 4години. При разгонването намерихме мъжки и направихме заплождане, три пъти през ден . Потенциално трябва да е бременна, Последното заклещване беше преди 25 дни. От няколко дни (вече седмица и повече) отказва всякакви гранули, които преди това хапваше с удоволствие . Пробвахме с консерва, един ден хапна малко от нея ,но на следващия вече и консерва не хапва... Искам да попитам: Нормална ли е тази промяна в апетата и то от толкова рано ? Какво мога да давам /как да я накарам да яде?
  Притеснявам се, гледа тъжно,само спи... все едно е болна. Иначе става да си играем, но за минута/две и се изморява и си ляга отново...
  Благодаря предварително!

 7. 567.

  Даваме и витамини ВетСтар Витал. Като види витамина го изяжда с удоволствие, но на гранулите и друга храна, обръща гръб...

 8. 568.

  До 566. Gold - нормално е да, но бихме посъветвали и направата на ехограф към 30-33 ден за потвърждаване на временността (ако не е потвърдена). Там ще Ви насочат и за специални храни, а също и за включването на калций към края на бременността.

 9. 569.

  Здравейте. това с любимата му играчка не върши работа въобще не я забелязва. Записах го на камера за около 2 часа. Поведението беше стоене пред врата скимтене и виене, и от време на време излайване. Да го кажем постоянно, да има пауза между 20 до 30 секунди и повтаря. Има и каишка против лаене, но е толкова хитър че не прекалява за да не го удари "ток". Ако някой излезе от вкъщи това поведение се повтаря, не се чувства спокоен и все е в очакване да се приберат, въпреки че аз съм в къщи. Какво да правя

 10. 570.

  До 569. Ева - в такъв случай Ви съветваме да се консултирате с треньор на кучета и при възможност да го запишете в обучителен клас.

 11. 571.

  Благодаря, надявах се на друг отговор :)

 12. 572.

  Здравейте! Имам Йорки на 2 месеца и половина храня го с PRO PLAN puppy, по схемата на опаковката пише за кучета до 1 кг да се дава по 50-60 гр. дневно.... Мога ли да се доверя на написаното на опаковката, не е ли много? Кученцето тежи около 850 гр. в момента. Благодаря !

 13. 573.

  Здравейте,имам мъжко питбулче на 100 дни и е 14,400 кг.Какви добавки към месото мога да му давам(яде само обезкостено пилешко месо и 1 яице на ден).Яде колкото може,не го ограничавам :)

 14. 574.

  До 572. - това е дневната дажба. Разделено на 3 или 4 приема не би следвало да му е много.

 15. 575.

  До 573. Мирослав - бихме Ви повъветвали да включите към храната му гранули. Нека те бъдат основната му храна и обезкостеното месо бъде само добавка към тях и то не всеки ден.

 16. 576.

  Здравейте, мога ли да попитам по колко грама гранулирана храна трябва да се дава на лабрадорче на 50 дена, доктора е казал 3 пъти на ден по 100 гр. ,струва ми се твърде много.

 17. 577.

  До 576. Силвия - дневната дажба зависи от типа на гранулите. Всяка марка има различни грамажи. На гранулите от по-висок клас има таблички на самите пакети и там е описано по колко точно трябва да се дава. Ако ги вземате насипно Ви съветваме да разберете марката на гранулите и да питате консултантите в зоомагазина колко е дневната дажба. Ако не успеете да получите информация от тях ни напишете марката, за да Ви кажем колко е дневната дажба.

 18. 578.

  Zdravei te imam pincher na 2 meseca i go hranq s mleko dobre li e ???

 19. 579.

  До 578. Simi - за тази възраст гранулките са най-подходящи за кученцето. Те трябва да бъдат съобразени с възрастта му, разбира се. Може да ги накисвате в началото ако са му твърди. Ако давате мляко, то нека бъде кисело, тъй като от прясното често се стига до стомашно-чревни разстройства поради невъзможност за неговото усвояване. Гранулките може да накисвате с вода и от време на време с кисело мляко.

 20. 580.

  Имам пинчер на 3 месеца на когото му клепна едното ухо. Дали това може да е липса на калций? Имам таблетки с калций за кучета, но не знам ако ги давам колко време трябва да ги приема и на какви интервали

Рекламирай в INSERT.BG

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0