Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

1.0, 1 гласа
прегледи 34153

Препоръчани продукти

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 612.

  Кучето не иска да яде не е яло от 2 3:дни само пие вода главата му е изтекла има пяна на устата какво да правя!! Главата е отекла

 2. 613.

  До 612. - има голяма вероятност кучето да е натровено или да е ухапано от насекомо и да е получило алергична реакция! Необходима е незабавна намеса на ветеринар, надпваме се да сте взели мерки!

 3. 614.

  Здравейте ! Имам пекенез на 6 месеца , около 5 кг , днес ветеринарния лекар е дал на съпругата ми 1 хапче цестал плюс , казал е да го разделим на три и да му даваме по една третинка на две седмици . Искам да ви попитам правилно ли е така да му даваме , защото в листовката друго пише ? Благодаря Ви

 4. 615.

  имам кученце на 2 месеца с 1ва вакс. но все пак има глиски и мн обича да си играе яде всичко което му замирише даже пясък все пак от морето хах...
  но проблема и мн малко вода пие не зн кво да го правя и пикае мн малко от преди 1 сед. сега едва пикае и пие вода

 5. 616.

  До 614. Дарин - зависи. Когато се дава профилактично хапчето се дава 1 път на 2 или 3 месеца (за предпочитане на всеки 2 месеца). Ако е с лечебна цел, се съставя лечебна схема. За да знаете дали кученцето има паразити се пуска копропроба, която показва това. Дори да Ви е предписал даване на 2 седмици дозировката не е правилна! 1 таблетка цестал плюс е за 10 кг. Ако кученцето е под 5 кг (например 3 или 4) се дава 1/2 таблетка, ако кученцето е над 5 кг. (6-7) се дава цяла. Дава се сутрин на гладно. След около 2 часа може да му дадете и да яде.

 6. 617.

  До 615. евин - доста проблеми е натрупало за 2 месеца. Първо - при положение, че има паразити е добре Вашият ветеринар да състави лечебна схема за обезпаразитяване. Второ - ако кученцето има проблеми с уринирането е добре да се пусна урина за изследване! Преди това Ви съветваме да се прегледа от ветеринар!

 7. 618.

  мерси, това и направих след като ви писах, и ми дадоха да му давам една паста 5 дни по един път след това 3 почивни дни след пак 4 дни, и след това на ново с вакс... не знам преди използваше терасата по нужди, в бг. сега като съм в германия не иска да види тая тераса. :( но мокети и т.н пишка на воля но по малко както казах дали е това щото знае че е мокет но като го изкарам за 10-15 мин пред блока имаме парк но нищо не прави кво ми бил саветал..

 8. 619.

  До 618. евин - опитайте да поставяте кучешки памперс (тип подложка) на мястото, където се изхожда у дома и когато го изкарвате вземайте този памперс (използван) и го поставяйте на местата, където души. Кученцето е много малко все още и не бива да Ви притеснява това неволно изхождане у дома. Етап е, който скоро ще премине :) Също така има и спрейове за отблъскване. Ако желаете може да Ви предложим и нашите варианти в зоомагазина.

 9. 620.

  мерси за съвета иначе ще използвам, вашия метод . иначе вариянта за зоомагазина. може ли да си поръчам както казах не съм в бг.
  ай кучето е порада КЪСМЕТЛИСКА едно малко бебече

 10. 621.

  До 620. евин - Да, може да се поръчва и извън България, просто доставката излиза по-скъпа. Ако пратката е до 5 кг доставката е 37 лв. Изпращаме Ви линк с нашите спрейове, ако желаете да ги разгледате и евентуално да поръчате. Ако се затруднявате с онлайн поръчката може да ни пишете и на емайла.

 11. 622.

  Имам померан мини шпиц на 4 месеца е по колко пъти трябва да го храня на ден и колко трябва да тежи

 12. 623.

  До 622. - на тази възраст може да преминете към 3 пъти хранения на ден. Относно теглото - относително е при всички, тъй като по време на растежния период някои наддават повече на тегло, след това на височина и обратно. Затова е добре да направим заключение за теглото след навършване поне на 12 месеца.

 13. 624.

  IMAM CHIHUAHUA .KUPILA SIM GO BOLNO BEZ DA ZNAM PIK I SOBSTVENIKA NISTO NE MI KAZA ..IMA PARAZITI PO KOJATA tova e zaboliavane koto mu Padat KOSMITE NA KRIGCCHETA PO ZIALOTO TIALO .S KAKVO DA GO LEKUVAM I KOLKO E OPASNO ZA HORATA MERSI

 14. 625.

  До 624. - за да се установи точно какъв е типа на кожното заболяване е нужен преглед от ветеринар и вземане на кожна проба за изследване! След установяване на точната причина, ветеринарят ще Ви състави и съответната схема на лечение. Не Ви съветваме да предприемате нищо в домашни условия!

 15. 626.

  Имам 3 кученца Йорки на 8 месеца още не са изправили ушите ,все още пикат и акат навсякъде,засега са навън ,но когато стане студено ще ги приберем вътре и незнам как ще се справим. Когато влезат в мазето или в спалните ,непременно веднага се изакат или изпикат .

 16. 627.

  Само сутрин и вечер им давам по 30 грама гранулки ,дали е достатъчно незнам ?

 17. 628.

  До 626,627. Надежда - по отношение на изхождането - съветваме Ви да започнете да ги разкарвате на каишка и да им въведете режим (например разходка сутрин и вечер). При положение, че сега са свикнали навън е нормално да се изхождат навсякъде. Трябва да започнете отсега, защото в противен случай ще се изхождат у дома. Относно храненето - зависи кой тип гранули давате. Всяка марка има свои грамажи за дневна дажба. Има и специализирана храна за йоркита, която е за предпочитане. На нея си има и таблички, на които е означено точно колко трябва да давате.

 18. 629.

  Вече имаме напредък, мога да кажа ,че се освободиха от каишките и вече ги изкарвам ,навън за по малко ,защото малкия още не е съвсем спокоен,но още никой не се е изхожда навън. Знам ,че още е много бърже и се надявам да постигнем напредък. Благодаря !

 19. 630.

  здр. мерси за всички останали съвети и дестват.
  имам един въпрост и мн се притеснявам, кученцето ми падна днес сутринта и по принцип ушленцата който ги има бяха леко клепнати.. и сега еднато се изправи а другото си остана така.. и не знам кво става има шанс при удара другото ухо да си остане така клепнато а другото изправено ...

 20. 631.

  До 630. евин - не, едва ли това е причината. Най-вероятно е само временно и се е получило вследствие на самия стресов фактор от удара.

Рекламирай в INSERT.BG