Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

3.3, 3 гласа
прегледи 47388

Препоръчани продукти

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 724.

  Здравейте. Искам да попитам нещто имам лабрадорче но от известно време има растроиство и повръща не иска да яде

 2. 725.

  До 724. Лилия - ако състоянието продължи Ви съветваме да се прегледа от ветеринар и да се направи тест за Парвовироза, който протича със сходна симптоматика и се среща най-вече при малките кучета. Също така е добре да пуснете копропроба за изследване за да се изключи и наличието на вътрешни паразити, които често водят до разстройство.

 3. 726.

  Здравейте, имаме си Сара - Голдън ретривър. На 3 месеца е.. По колко пъти на ден да яде.Не ми се иска да е с гранули. Приготвянето на храна не е проблем. Моля, помогнете ми.

 4. 727.

  Здравейте ! Имам йорки вчера роди ,имам съмнение ,че може да е останала плацента ,весела е ,но диша по учестено и в долния край на коремчето ,ми се струва по топла . Ако наистина има плацента ,какви признаци показва и се опасявам да не стане късно. Благодаря ви !

 5. 728.

  Здравейте, моето куче което е помияр, малко е като размер и с глава на териер роди преди 15 дни четири едри кученца. Тч е улично куче, което дойде да живее в двора ми и започнах да я храня. Малките кученца са на двора също така, направила съм им уютно място за живот. Притеснявам се , че от три дни не съм я виждала да ги кърми, а пък забелязвам, че има кърма. Малките прогледнаха и от 5 дни скимтят, но само от време на време , през повечето време спят. Възможно ли е тя да не ги кърми вече, и дали е необходимо да започна дохранване. Благодаря Ви предварително

 6. 729.

  До 726. - за възрастта дневната дажба трябва да бъде разпределена на 3 или 4 приема (ако имате възможност). Препоръчително е гранулираната храна да бъде основна в менюто на кученцето. Ако приготвяте домашна, то не бива месото да бъде мазно и да има кости. Препоръчваме варено пилешко, пуешко и телешко месо.

 7. 730.

  До 727. Надежда - за кученцата от тази порода е препоръчително да раждат под наблюдението на ветеринар, тъй като много често имат затруднения при раждането предвид малките размери. Ако е останала плацента кученцето няма да е весело, както сте описали. Имайте предвид, че известно време ще отделя зелено-кървави изтечения, което е нормално след раждане.

 8. 731.

  До 728. Христина - да, добре е да започнете дохранване ако скимтят постоянно. Във ветеринарните магазини и клиники има специализирано сухо мляко за малки кученца. На опаковките е описано точно колко трябва да давате.

 9. 732.

  Имам кокер на два месеца. Не разбирам, тия таблици на чувалите с гранули, за едно хранене ли указват грамажа или за целият ден. Кучо е 2 кг. и ако трябва да му давам 40-50 гр. дневно в 5 хранения, то се получават по 6-7 гранулки на хранене. Ребрата му се напипват спокойно, без натиск, енергичен е, но иска постоянно да яде.

 10. 733.

  До 732. Стефан - по принцип дажбата, която е описана е за цял ден, но тя разбира се е само ориентировъчна. За Ваше успокоение се консултирайте и с консултанците в зоомагазина, от който вземате храната, за да сте сигурни, че сте избрали правилните гранули.

 11. 734.

  Здравейте, колко често и какво количество пилешки дробчета може да яде кърмещо кане корсо?

 12. 735.

  На 4 месеца каракачанка имам с гранули го храня по колко грама трябва да му давам и по колко пъти на ден да го храня.

 13. 736.

  Здравейте, имам кралски пекинез на една година. Отказа да яде и да пие вода. Водих го на ветеринар, който каза, че кучето е добре и това било нормално в жегите. Уплашена съм, защото е тока вече четвърти ден. Някой със съвет?

 14. 737.

  До 734. - съветваме Ви основната храна да бъде гранулирана (има специални гранулирани храни, предназначени за кърмещи кучета, които са богати на калций и други витамини и микроелементи, от които имат нужда в този период). Към тях може да добавяте и малко пилешки дробчета, но не да бъдат и основна храна.

 15. 738.

  До 735. Рени василева - тъй като сте ни писали във фейсбук страницата, сме Ви отговорили там :)

 16. 739.

  До 736. - по принцип е нормално апетитът да намалее през лятото да, но не е нормално пълен отказ от храна. Ако състоянието продължи Ви съветваме за второ мнение, тъй като отказът от вода по-специално в жегите е доста опасно, поради риск от дехидратация.

 17. 740.

  Здравейте куче порода уелс корги пемброк 1г.6 месеца,нуждае се от диетична храна за отслабване,каква храна бихте препоръчали.Наднорменото тегло е над 3кг

 18. 741.

  Здравейте,от вчера имам Малтийска Болонка Маузер родена на 03 06 и е на 2м и12 дни ,по колко грама трябва да давам на ден .Храня я с качествена храна за бебета

 19. 742.

  До 740. Николина Давидовска - на пазара вече се предлагат доста марки диетични храни за кучета, предназначени към напълняване. Вариант, който може да Ви предложим от нашият зоомагазин:
  - http://zoomagazin.baubau.bg/best-choice-super-premium-light-ab-супер-премиум-суха-храна-за-кучета-с-наднормено-тело-от-всякакви-породи-pid38877

 20. 743.

  До 741. - зависи каква марка е гранулираната храна. На опаковката би следвало да е описано в табличка колко точно трябва да бъде дневната дажба. Ако не е, следва да попитате в зоомагазина, от който е взета.

Рекламирай в INSERT.BG