Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 362.

  Здравейте!Имам боксер на 4 месеца.Колко пъти на ден да га храня?Може ли да яде довре сварени шийки!Много е лаком и все мисля , че е недохранен.Гледали сме кокер шпаньол , но това е съвсем друг тип куче.

 2. 363.

  До 349. Мартин - не е препоръчително да давате каквито и да било кокали. Наблегнете на гранулите, които са му достатъчни за растежния период, в който се намира.

 3. 364.

  До 350. Анонимен - предвид напреднала му възраст Ви съветваме да разпределите дневната му дажба на няколко приема през деня, а не само веднъж както се е хранил досега - същото количество, но разпределено за 2 или 3 пъти през деня.

 4. 365.

  До 351. sasheto - за да сте на 100% сигурни дали кучето има рахит Ви съветваме да се види от ветеринар. Не давайте така на сляпо калций - той се дава по определена схема. Ако е необходимо ветеринарят Ви ще постави и инжективно.

 5. 366.

  До 352. Анонимен - най-добрата храна са гранулите съобразени с неговата порода и възраст. Хубави гранули, които може да Ви препоръчаме са Josera, Dog Chow, Pro Plan. Ветеринарните консултанти в зоомагазина ще Ви насочат точно кой вид е подходящ за него. Избягвайте да давате "храна от масата", особено хляб и кости! Ако давате бульони към гранулите, то хубаво е те да бъдат домашни.

 6. 367.

  До 357. Анонимен - вероятно кученцето е току що отбито и е необходимо да започнете неговото захранване. Купете гранули, съобразени с породата му от тип (Puppy или Junior), които в началото трябва да накисвате до толкова, че да могат да станат на каша. Към гранулите може да добавяте и малко кисело мляко (не прясно!). Относно количеството - на пакетите на гранулите има таблици, където е означено колко точно трябва да бъде дневната дажба. Препоръчително е в началото тя да бъде разделена на 4 до 5 приема. Ако решите да давате от бебешките кучешки консерви внимавайте, защото има вероятност ако давате само от тях да свикне и да отказва всякаква друга храна. Ако давате от тях то ги смесвайте с гранулките.

 7. 368.

  До 358. Galina - времето на раждане е изключително индивидуално - може да продължи и 24 часа. Препоръчително е йоркитата да бъдат под наблюдение на ветеринар, когато процеса настъпи тъй като предвид малките им размери често се стига до ветеринарна намеса.

 8. 369.

  До 359. Евгени - тъй като осъществихме връзка в нашата фейсбук страница с Вас няма да пишем тук :)

 9. 370.

  До 360. Гергана - тъй като сте писали и съобщение в нашата фейсбук страница, сме Ви отговорили там :)

 10. 371.

  До 362. Мария - препоръчително е да разпределяте дажбата за 3 до 4 приема (ако имате възможност). Относно варените шийки - изчакайте поне да навърши годинка преди да ги давате. Дори тогава бъдете внимателни с тяхното количество. Нека не бъдат основна храна, а просто добавка.

 11. 372.

  Здравейте!Моето боксерче–на 4 месеца е от два дни е с разстройство.Няма вид на болно куче .Играе,скача,лакомо е.Сварих му ориз ,сложих му и един имодиум в ориза.Какво ще ме посаветвате?

 12. 373.

  Zdraveite Iorkito mi rodi predi 6 dena iskam da popitam koga moga da q izkupq?

 13. 374.

  Здравейте,искам да попитам колко кг приблизително трябва да тежи женски бултериер на 1година висок 45см?

 14. 375.

  До 372. Мария - не Ви съветваме да давате повече имодиум. Има вероятност да е от храната, но ако разстройството продължи повече от 3-4 дни е необходима консултация с ветеринар.

 15. 376.

  373. Galina - изчакайте поне още една седмица.

 16. 377.

  До 374. бо - доста е индивидуално, но средно около 25-27 кг. При породата вариациите в килограмите са доста големи, тъй като ги разделят и на леки, средни и тежки. Затова няма как да Ви посочим точна граница за килограми.

 17. 378.

  Здравейте! Преди 3 дни си купих куче немска овчарка женско, казаха ми че е на 40 дни, като го заведох на ветеринар то тежеше 1.7 килограма, а в интернет прочетох, че куче което е на 1-2 месеца трябва да тежи между 2-5 кг. Визможно ли е да е много по-малко от 40 дни?

 18. 379.

  Здравейте,имам американски булдог на 7 седмици колко трябва да тежи,притеснявам се да не качва прекалено много.В момента тежи 5,300кг.

 19. 380.

  До 378. Атанасов - килограмите, които се посочват са ориентировъчни. Не се притеснявайте в минималната разлика. Всеки екземпляр расте с различно темпо.

 20. 381.

  До 379. dani - не се притеснявайте. Сега кученцето е в растежен период. Спазвайте режим на хранене и не давайте "от масата".

Начало » Проблеми при животните » Хранене на кучето » Кога трябва да се отбият кученцата?

Рекламирай в INSERT.BG