Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 385.

  Здравейте, колко като грамаж трябва да яде 2 годишно мини йорки ( чисто месо яде) в момента тежи 2кг

 2. 386.

  мама и тати казват че тримесечното ми кученце е много слабо като е 6кг и петстотин грама според вас слабо ли е

 3. 387.

  До 382. dani - по принцип е желателно да спазвате схемите опиани на опаковките, но все пак наблюдавайте. Не е проблем да дадете и малко повече (например 200 гр.) ако сметнете, че не се е нахранило.

 4. 388.

  До 383,384. Magi G. - първото, което ще Ви посъветваме е да редувате консервите с гранули. Не е препоръчително храненето само с консерва - да, те са по-вкусни, но не и по-хранителни. Вероятно в началото ще отказва гранулите, тъй като е свикнало с вкуса на консервите, но Ви съветваме да ги смесвате в началото. Относно честотата на хранене - препоръчително е да разделяте дневната дажба за 3 приема, но ако нямате възможност - може и за 2.

 5. 389.

  До 385. Анонимен - не бихме могли да Ви кажем точен грамаж на месото, но Ви съветваме да включите в менюто на кучето и гранули! Относно количеството на дажбата - наблюдавайте изхождането (дефекирането) на кученцето - приема се, че ако при 1 разходка се изхожда веднъж (максимум 2 пъти) - всичко е нормално, но ако при една разходка - изхождането е повече от 3-4 пъти - то, тогава то преяжда и следва да намалите количеството на дажбата.

 6. 390.

  До 386. анонимен - зависи каква порода е?!

 7. 391.

  Каква добавка бих могла да давам в храната на Дого Аржентино, за да наддаде килограми? Кучето се храни предимно с гранули, мисля, че е в норма (те са жилави и немазни животни), но според критериите написани тук явно има нужда от завишаване на теглото, а и аз бих желал да е по закригленка моята принцеса. :)

 8. 392.

  До 391. Албена - ако кучето се чувства и изглежда физически добре не е необходимо да включвате добавка. Консултирайте се с Вашият ветеринарен лекар преди това. Това, което ние Ви съветваме да правите е курс с комбинирани витамини от време на време.

 9. 393.

  Имам кокерче на 50 дни прави ми впечатление ,че много му мирише устата на нещо като гренясала мазнина.Храня го с гранули Хепи дог дали е от храната ?ИМАМ И БОКСЕРЧЕ ТО СЪЩО СЕ ХРАНИ СЪС СЪЩИТЕ ГРАНУЛИ И НЯМА ТАКЬВ ПРОБЛЕМ

 10. 394.

  До 393. мария - най-вероятно не е от гранулите. Съветваме Ви за преглед на устната кухина от ветеринар! Кученцето е твърде малко за подобна миризма и описаният от Вас случай е доста необичаен. Затова за да сте спокойни посетете ветеринар!

 11. 395.

  Добър вечер имам алабай на 3месеца и 20 дни какво количество храна трябва да му се дава и колко кг трябва да тежи за височина можете ли да ми кажете нещо.Благодаря !

 12. 396.

  Здравейте! Имам голдън ретривър на 4 месеца, тежи 11.100- това тегло нормално ли е за тази възраст? Още- по колко грама храна трябва да яде на хранене?

 13. 397.

  3дравейте, имам кокер на 3 месеца но много дребно ми се вижда ,храня го 3 пъти на ден /попарка с мляко 2 пъти и един път гранули ве4ер/ имали вероятност да е дребно поради липса на калций

 14. 398.

  Ако й дам суров морков, а моята кучка е само 3-месечна ще ли стане ли нещо? Все пак мисля, че ако го сваря много полезни неща ще се изпарят с водата. :)

 15. 399.

  До 395. Иван - по отношение на храната, зависи какъв тип храна давате. Най-подходящата храна за него сега са гранулите. Ако използвате гранулирана храна отново зависи от нейния вид. Всяка марка има свои таблици на гърба на пакетите с необходимата дневна дажба съобразена с възрастта, килограмите и т.н. Относно килограмите - повече за породата може да прочетете тук: http://zoovidove.baubau.bg/алабай

 16. 400.

  До 396. Anary - добре са килограмите, но не се притеснявайте в тяхната вариация сега, тъй като всеки екземпляр расте с различно темпо, т.е. сега може да израства повече на височина, след което започва и на тегло. В някои случаи е обратно. Относно храната, грамажът й зависи от нейния вид. Ако е гранулирана - на пакетите е описана дневната дажба, която трябва да се спазва.

 17. 401.

  До 397. имп 77 - съветваме Ви да спрете с даването на попара, тъй като чрез нея не може да си набави необходимите хранителни вещества, витамини и минерали. Наблегнете на гранулите и се посъветвайте с Вашият ветеринар за даването на калций - дали да давате чист калций или комбиниран с различни витамини.

 18. 402.

  До 398. Петя Костова - опитайте с даването на малко парченце. Не би следвало да му стане нещо. Морковите са изключително полезни за кучетата, но в умерени количества разбира се. Ако му харесва и му повлиява добре постепенно може да увеличите количеството и да давате до 2-3 моркова на седмица.

 19. 403.

  От няколко дни имам питбул териер на 2 мес.7 дни. Не иска да яде гранули. Накисвам ги с бульон - мръщи се. Пробвах с кисело мляко - така ги харесва, но не зная дали не е вредно?

 20. 404.

  Можете ли да ми кажете колко точно грама гранули трябва да давам на аляски маламут на 3 месеца. В момента му ги смених и гранулите съдържат 26 % протеин и 16% мазнини на 100 гр.

Начало » Проблеми при животните » Хранене на кучето » Кога трябва да се отбият кученцата?

Рекламирай в INSERT.BG