Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

Препоръчани продукти

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 570.

  До 569. Ева - в такъв случай Ви съветваме да се консултирате с треньор на кучета и при възможност да го запишете в обучителен клас.

 2. 571.

  Благодаря, надявах се на друг отговор :)

 3. 572.

  Здравейте! Имам Йорки на 2 месеца и половина храня го с PRO PLAN puppy, по схемата на опаковката пише за кучета до 1 кг да се дава по 50-60 гр. дневно.... Мога ли да се доверя на написаното на опаковката, не е ли много? Кученцето тежи около 850 гр. в момента. Благодаря !

 4. 573.

  Здравейте,имам мъжко питбулче на 100 дни и е 14,400 кг.Какви добавки към месото мога да му давам(яде само обезкостено пилешко месо и 1 яице на ден).Яде колкото може,не го ограничавам :)

 5. 574.

  До 572. - това е дневната дажба. Разделено на 3 или 4 приема не би следвало да му е много.

 6. 575.

  До 573. Мирослав - бихме Ви повъветвали да включите към храната му гранули. Нека те бъдат основната му храна и обезкостеното месо бъде само добавка към тях и то не всеки ден.

 7. 576.

  Здравейте, мога ли да попитам по колко грама гранулирана храна трябва да се дава на лабрадорче на 50 дена, доктора е казал 3 пъти на ден по 100 гр. ,струва ми се твърде много.

 8. 577.

  До 576. Силвия - дневната дажба зависи от типа на гранулите. Всяка марка има различни грамажи. На гранулите от по-висок клас има таблички на самите пакети и там е описано по колко точно трябва да се дава. Ако ги вземате насипно Ви съветваме да разберете марката на гранулите и да питате консултантите в зоомагазина колко е дневната дажба. Ако не успеете да получите информация от тях ни напишете марката, за да Ви кажем колко е дневната дажба.

 9. 578.

  Zdravei te imam pincher na 2 meseca i go hranq s mleko dobre li e ???

 10. 579.

  До 578. Simi - за тази възраст гранулките са най-подходящи за кученцето. Те трябва да бъдат съобразени с възрастта му, разбира се. Може да ги накисвате в началото ако са му твърди. Ако давате мляко, то нека бъде кисело, тъй като от прясното често се стига до стомашно-чревни разстройства поради невъзможност за неговото усвояване. Гранулките може да накисвате с вода и от време на време с кисело мляко.

 11. 580.

  Имам пинчер на 3 месеца на когото му клепна едното ухо. Дали това може да е липса на калций? Имам таблетки с калций за кучета, но не знам ако ги давам колко време трябва да ги приема и на какви интервали

 12. 581.

  До 580. Нина - не се притеснявайте. Още е мъничко и е нормално ушичките да не са изправени за постоянно. Може да клепва едното ухо, после другото, временно да клепват и после да се изправят. Не пречи разбира се да направите схема с калций. Примерна схема, която бихме Ви препоръчали - 15 дни давате и 15 почивате. После може да повторите.

 13. 582.

  Благодаря много

 14. 583.

  Имам каракачанка на пет месеца, а вече е 17 килограма.
  Върху чувала с българските гранули ЛЮБИМЕЦ за малки кученца
  има таблица за хранене но тя е за тегло до 10 килограма.
  Как да я храня?
  При това тегло не изглежда пълна, напротив много е стройна.

 15. 584.

  До 583. Иван 47 - съветваме Ви да изберете вариант, който отговаря на нейните килограми. В противен случай ще трябва да давате приблизителен грамаж.

 16. 585.

  Здравейте! Имам немска овчарка. Купувам постоянно от гранулирани храни Pedigree. Те добре ли са за кучето?

 17. 586.

  Zdraveite az imam dogo arjentinka i pricipno si i davam da si pohapva na 50 dni e no zabelqvam che kato se iskara q pomruzva ticha malko umorqva se drugoto koeto zabelqzvam ne iska da hodi na kaish

 18. 587.

  585. Имам... - педигри са висок клас гранули, добри са, да.

 19. 588.

  До 586. kiki - кученцето е още малко. Не се притеснявайте. Съветваме Ви да започнете обучение от сега. Ще Ви изпратим 2 статии, която ще Ви бъде от полза: 1. http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-следва-без-каишка , 2. http://zoomedia.baubau.bg/съвети/как-водите-кучето-каишка

 20. 589.

  :)!

Рекламирай в INSERT.BG