Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

3.0, 2 гласа
прегледи 35010

Препоръчани продукти

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 618.

  мерси, това и направих след като ви писах, и ми дадоха да му давам една паста 5 дни по един път след това 3 почивни дни след пак 4 дни, и след това на ново с вакс... не знам преди използваше терасата по нужди, в бг. сега като съм в германия не иска да види тая тераса. :( но мокети и т.н пишка на воля но по малко както казах дали е това щото знае че е мокет но като го изкарам за 10-15 мин пред блока имаме парк но нищо не прави кво ми бил саветал..

 2. 619.

  До 618. евин - опитайте да поставяте кучешки памперс (тип подложка) на мястото, където се изхожда у дома и когато го изкарвате вземайте този памперс (използван) и го поставяйте на местата, където души. Кученцето е много малко все още и не бива да Ви притеснява това неволно изхождане у дома. Етап е, който скоро ще премине :) Също така има и спрейове за отблъскване. Ако желаете може да Ви предложим и нашите варианти в зоомагазина.

 3. 620.

  мерси за съвета иначе ще използвам, вашия метод . иначе вариянта за зоомагазина. може ли да си поръчам както казах не съм в бг.
  ай кучето е порада КЪСМЕТЛИСКА едно малко бебече

 4. 621.

  До 620. евин - Да, може да се поръчва и извън България, просто доставката излиза по-скъпа. Ако пратката е до 5 кг доставката е 37 лв. Изпращаме Ви линк с нашите спрейове, ако желаете да ги разгледате и евентуално да поръчате. Ако се затруднявате с онлайн поръчката може да ни пишете и на емайла.

 5. 622.

  Имам померан мини шпиц на 4 месеца е по колко пъти трябва да го храня на ден и колко трябва да тежи

 6. 623.

  До 622. - на тази възраст може да преминете към 3 пъти хранения на ден. Относно теглото - относително е при всички, тъй като по време на растежния период някои наддават повече на тегло, след това на височина и обратно. Затова е добре да направим заключение за теглото след навършване поне на 12 месеца.

 7. 624.

  IMAM CHIHUAHUA .KUPILA SIM GO BOLNO BEZ DA ZNAM PIK I SOBSTVENIKA NISTO NE MI KAZA ..IMA PARAZITI PO KOJATA tova e zaboliavane koto mu Padat KOSMITE NA KRIGCCHETA PO ZIALOTO TIALO .S KAKVO DA GO LEKUVAM I KOLKO E OPASNO ZA HORATA MERSI

 8. 625.

  До 624. - за да се установи точно какъв е типа на кожното заболяване е нужен преглед от ветеринар и вземане на кожна проба за изследване! След установяване на точната причина, ветеринарят ще Ви състави и съответната схема на лечение. Не Ви съветваме да предприемате нищо в домашни условия!

 9. 626.

  Имам 3 кученца Йорки на 8 месеца още не са изправили ушите ,все още пикат и акат навсякъде,засега са навън ,но когато стане студено ще ги приберем вътре и незнам как ще се справим. Когато влезат в мазето или в спалните ,непременно веднага се изакат или изпикат .

 10. 627.

  Само сутрин и вечер им давам по 30 грама гранулки ,дали е достатъчно незнам ?

 11. 628.

  До 626,627. Надежда - по отношение на изхождането - съветваме Ви да започнете да ги разкарвате на каишка и да им въведете режим (например разходка сутрин и вечер). При положение, че сега са свикнали навън е нормално да се изхождат навсякъде. Трябва да започнете отсега, защото в противен случай ще се изхождат у дома. Относно храненето - зависи кой тип гранули давате. Всяка марка има свои грамажи за дневна дажба. Има и специализирана храна за йоркита, която е за предпочитане. На нея си има и таблички, на които е означено точно колко трябва да давате.

 12. 629.

  Вече имаме напредък, мога да кажа ,че се освободиха от каишките и вече ги изкарвам ,навън за по малко ,защото малкия още не е съвсем спокоен,но още никой не се е изхожда навън. Знам ,че още е много бърже и се надявам да постигнем напредък. Благодаря !

 13. 630.

  здр. мерси за всички останали съвети и дестват.
  имам един въпрост и мн се притеснявам, кученцето ми падна днес сутринта и по принцип ушленцата който ги има бяха леко клепнати.. и сега еднато се изправи а другото си остана така.. и не знам кво става има шанс при удара другото ухо да си остане така клепнато а другото изправено ...

 14. 631.

  До 630. евин - не, едва ли това е причината. Най-вероятно е само временно и се е получило вследствие на самия стресов фактор от удара.

 15. 632.

  да така е но се оказа че се изправиха и двете ушлета ста една малка мишка

 16. 633.

  Здравейте имам английски булдог на 3 месеца.храним го с педи гри за малки кученца но имаме проблем.проблемът е че акото му е рядко и когато го понахраним малко повече има и малко кръв.а когато му даваме по малко храна то отслабва много и е постоянно гладен.ходихме на ветеринар изписа ни лекарства сега като ги спряхме пак започна проблема с кръвта.та въпроса ми е възможно ли е да е от храната която му даваме и със какво да го храним?

 17. 634.

  До 633. Мери - има няколко възможно причини за налието на кръв в изпражненията. Една от тях е заболяването Парвовироза, за него обаче общото състояние обикновено е влошено. За Ваше успокоение може да направите тест. Другата причина могат да бъдат и паразити. Затова Ви съветваме да пуснете копропроба за изследване и ако тя е положително е необходимо да се назначи схема за обезпаразитяване. Вероятността храната (ако не сте давали кости, разбира се) да е причината е много малка.

 18. 635.

  здр. имам кученце на 3 мес. сега е 3.400 грама. искам да попитам как е по добре преди или след хранене трябва да се излиза, не знам аз лично не мисля да хапне и тогава разходка поне ще е по послушна и няма да яде боклуци по улицата.. но пък за сметка на това цяла вечер стискала и не знам дали е добра идея едва ли ще и комфортно да се нахрани с това напрежение.

 19. 636.

  До 635. евин - за малките е препоръчително разходката да е 15-20 минути след хранене. Ние лично бихме Ви препоръчали сутрин да се изкара преди закуска, а вечер след като се нахрани.

 20. 637.

  От скоро наблюдавам на едното куче козината около врата е по къса ,мислех ,че може да е от каишката ,но виждам ,че другото го лиже по врата и сякаш бозае .Незнам на какво се дължи това ,дали е липса на нещо?

Рекламирай в INSERT.BG