Хранене на кучето

Хранене на кучето

Кога трябва да се отбият кученцата?

Кога се отбива кученцетоСмята се, че най - подходящата възраст, на която трябва да се отбият малките кученца е 38 - 40 дневна възраст. Това е относително и зависи от различни фактори. Така например отбиването на - по едрите и развити кученца може да стане и по - рано и обратно.

С майчината коластра малките получават голяма част от необходимите им имуноглобулини, витамини и минерални вещества. Имуноглобулините от своя страна го предпазват от заболявания, поради което са жизнено необходими. Затова някои са на мнение, че кученцата не бива да се отбиват по - рано от 40 дни, независимо от телесната им маса.

3.0, 2 гласа
прегледи 36557

Препоръчани продукти

Коментари за Кога трябва да се отбият кученцата?

 1. 625.

  До 624. - за да се установи точно какъв е типа на кожното заболяване е нужен преглед от ветеринар и вземане на кожна проба за изследване! След установяване на точната причина, ветеринарят ще Ви състави и съответната схема на лечение. Не Ви съветваме да предприемате нищо в домашни условия!

 2. 626.

  Имам 3 кученца Йорки на 8 месеца още не са изправили ушите ,все още пикат и акат навсякъде,засега са навън ,но когато стане студено ще ги приберем вътре и незнам как ще се справим. Когато влезат в мазето или в спалните ,непременно веднага се изакат или изпикат .

 3. 627.

  Само сутрин и вечер им давам по 30 грама гранулки ,дали е достатъчно незнам ?

 4. 628.

  До 626,627. Надежда - по отношение на изхождането - съветваме Ви да започнете да ги разкарвате на каишка и да им въведете режим (например разходка сутрин и вечер). При положение, че сега са свикнали навън е нормално да се изхождат навсякъде. Трябва да започнете отсега, защото в противен случай ще се изхождат у дома. Относно храненето - зависи кой тип гранули давате. Всяка марка има свои грамажи за дневна дажба. Има и специализирана храна за йоркита, която е за предпочитане. На нея си има и таблички, на които е означено точно колко трябва да давате.

 5. 629.

  Вече имаме напредък, мога да кажа ,че се освободиха от каишките и вече ги изкарвам ,навън за по малко ,защото малкия още не е съвсем спокоен,но още никой не се е изхожда навън. Знам ,че още е много бърже и се надявам да постигнем напредък. Благодаря !

 6. 630.

  здр. мерси за всички останали съвети и дестват.
  имам един въпрост и мн се притеснявам, кученцето ми падна днес сутринта и по принцип ушленцата който ги има бяха леко клепнати.. и сега еднато се изправи а другото си остана така.. и не знам кво става има шанс при удара другото ухо да си остане така клепнато а другото изправено ...

 7. 631.

  До 630. евин - не, едва ли това е причината. Най-вероятно е само временно и се е получило вследствие на самия стресов фактор от удара.

 8. 632.

  да така е но се оказа че се изправиха и двете ушлета ста една малка мишка

 9. 633.

  Здравейте имам английски булдог на 3 месеца.храним го с педи гри за малки кученца но имаме проблем.проблемът е че акото му е рядко и когато го понахраним малко повече има и малко кръв.а когато му даваме по малко храна то отслабва много и е постоянно гладен.ходихме на ветеринар изписа ни лекарства сега като ги спряхме пак започна проблема с кръвта.та въпроса ми е възможно ли е да е от храната която му даваме и със какво да го храним?

 10. 634.

  До 633. Мери - има няколко възможно причини за налието на кръв в изпражненията. Една от тях е заболяването Парвовироза, за него обаче общото състояние обикновено е влошено. За Ваше успокоение може да направите тест. Другата причина могат да бъдат и паразити. Затова Ви съветваме да пуснете копропроба за изследване и ако тя е положително е необходимо да се назначи схема за обезпаразитяване. Вероятността храната (ако не сте давали кости, разбира се) да е причината е много малка.

 11. 635.

  здр. имам кученце на 3 мес. сега е 3.400 грама. искам да попитам как е по добре преди или след хранене трябва да се излиза, не знам аз лично не мисля да хапне и тогава разходка поне ще е по послушна и няма да яде боклуци по улицата.. но пък за сметка на това цяла вечер стискала и не знам дали е добра идея едва ли ще и комфортно да се нахрани с това напрежение.

 12. 636.

  До 635. евин - за малките е препоръчително разходката да е 15-20 минути след хранене. Ние лично бихме Ви препоръчали сутрин да се изкара преди закуска, а вечер след като се нахрани.

 13. 637.

  От скоро наблюдавам на едното куче козината около врата е по къса ,мислех ,че може да е от каишката ,но виждам ,че другото го лиже по врата и сякаш бозае .Незнам на какво се дължи това ,дали е липса на нещо?

 14. 638.

  До 637. Надежда - хм, доста странно поведение. Вижте добре за наличие на зачервяване или рани. Ако има и голи участъци е добре да се направи кожна проба. Ако пробата е чиста, има вероятност да има недостиг на витамини и минерали.

 15. 639.

  ЗДР-отново,
  искам да питам имам вече е на 4 месеца и като яде на вънка някви боклуци и аз се и се карами тя ме ръмжи... даже въднага я пребирам и се крама и удрам я леко по дупето с весник да разбере че грашила и се карам и тя ме ръмжи и нищо и я заключвам в банята ама за 10 мин и мрънка малко ау и я изкарам ама след 2 3 такива проблеми вече не мрънка сякаш и хубаво там..
  кво би ми предложил да е за наказание и да разбере че не е добре и най вече да спре да ме ръмжи . това съпер ме дразни....

 16. 640.

  До 639. евин - предвид възрастта на кученцето това е съвсем нормално поведение. Ще ви изпратим линкове с команди, които да опитате по време на разходка. Кученцето е малко и лесно ще свикне с нея.
  - http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-идване-повикване
  - http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-команда-пусни
  - http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-куче-назад

 17. 641.

  Здр действа много добре искам да питам относно за месото. Сварено или сурово се дава?
  Агнешко примерно.
  И по колко може да яде

 18. 642.

  Едни хора са тръгнали да ми взимат кученцата аз не ги давам но те не ме слушат мога ли да ги отбия на 25 дена

 19. 643.

  До 641. Евин - задължително сварено! Но тъй като агнешкото е доста тежко Ви препоръчваме по-рядкото му даване. Може да го замените с пилешко. Не Ви съветваме и да бъде основната му храна. Може да го давате от време на време като допълнение към гранулите, които е добре да са и основната му храна! Едно парченце (100-150 гр.) към тях е достатъчно.

 20. 644.

  До 642. - не, не е за препоръчване кученцата да се отбиват по-рано от 33-35 ден, осовено ако майката има мляко!

Рекламирай в INSERT.BG