🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Хранене на кучето

Хранене на кучето

Как трябва да се хранят новородените кученца?

Какво се съдържа в млякото на кучетоНай - пълноценната храна за новороденото кученце е майчиното мляко (също както при нас - хората). Установено е, че в 100 грама кучешко мляко се съдържат:

  • 8.1 гр белтъчини
  • 9.8 гр мазнини
  • 3.5 гр захари
  • 0.28 гр калций
  • 0.22 гр фосфор
  • 120 кcal енергия

Как се храни малкото кученцеизкуствено хранене на кучетоДо това откритие е достигнал Бейнс, през 1981 година.

За съжаление, не са редки случаите, в които майката загива и не успява да оцелее след раждането на своите малки. От този момент нататък пред стопанина стои отговорната задача за тяхното хранене и отглеждане и той влиза в ролята на майка. От него зависи оцеляването на малките.

Ако малките са останали без майка в първите дни след раждането е необходимо веднага да се започне тяхното изкуствено хранене.

Днес, има голямо разнообразие от сухи, адаптирани млека и биберони, с които може да осигурите нуждите на малките през този критичен за тях период. Не забравяйте, че на този етап от живота им, когато са останали без майка - от Вас зависи дали те ще оцелеят.

Важно е след нахранването да разтриете коремчето на кученцето и с памук или кърпичка да стимулирате неговото уриниране и дефекиране. Това става с леко дразнене (гаделичкане) на половите органи и ануса на малкото.

Рейтинг:
3.3/5 на базата на 6 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

884. Паска

Имам бебе померан на 50 дни, горкото, имаме проблеми с ходенето до тоалетната. Или ще има разстройство или запек, с какво да го храня ? 

883. Виолета Маринова

Здравейте! Взех кученце на 45дена мини померанче, до сега е бозало, с каква храна да го захраня? Каква да купя. Благодаря!

882. д-р БауБау

До Юлиян: Повече информация за проблема може да прочетете тук: https://baubau.bg/zascho-kuchetata-yadat-izprajneniya

881. Юлиан

Имам куче ???? Порода MIX На годинка взехме я когато бе на месец имам ОТВРАТИТЕЛЕН ПРОБЛЕМ,,,,, :'от малка си изяжда ???????????????????????? незнам как да се справя обичаме Я тя е член от семейството Гледаме Я буквално като БЕБЕ ,МОЛЯ ЗА СЪВЕТ , БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

880. Димитринка георгиева

Здравейте. Немската ни овчарка роди едно мъртво и едно живо кученце, но вече 2 дни не може да почне да яде от майка си. Колко често трябва да го храним и с какво ?

879. Васил

Здр, имам Бретон на 6 месеца, тежи 9 килограма нормално ли е теглото му?

878.
Здравейте, колко на брой са ваксините за куче малиноа , защото нашите са вече четири и имаме още една препоръчителна. Искам да попитам какво се случва око два дни след поставянето на ваксина, кучето се разболее и му се слага антибиотик мускулно. Благодаря предварително.
877. Цветелина
Здравейте, имам малки кученца каракачани на 25 дена майка им не ходи често при тях и и много квичът най вероятно са гладни мога ли да им давам мляко ,Благодаря
876. Цеци
ЗДРАВЕЙТЕ кутрето ми е на 6 месеца но нито расте нито дебеле много е слабо а изобщо не расте а му давам 2пъти дневно лагодаря предварително
875. Злати
Здравейте, Имам кученце - ротвайлер, момиче на 3м.и 12дни. Въпроса ми е трябва ли да давам допълнително калций.Забелязвам от време на време леко притреперване на предните лапички когато е седнала. Храня я с Tundra Puppy, тежи (преди два дни) - 10,700кг.
874. Валерия
Здравейте д-р БауБау!Кученцето ми е на 30 дена порода йорки още от 16-тия ден е видимо по слабичко от братчето си, все скимти и се свива в ъгъла същото тъка няма апетит като цяло изглежда болно. Може ли да му разтваряме в сухото мляко за кученца и капсула кравешка коластра ще му навреди ли?
873. Милена
Имам лабрадор на 35 дни и ми казаха, че след 45-я ден се слага първата ваксина.
872. Таня
Здравейте. Колко дни след отбиването на кученцата може да се постави първата ваксина?
871. Диана
Здравейте,може ли и аз да попитам .Вчера си взехме кученце мини померанче.Купихме му храна хранилки по препоръка на ветеринарният лекар.Слагам му дозичката ,но ми прави впечатление че не си я изяжда,и не пие много вода.Днес е пило водичка един път.Може ли съдействие да получа от вас.А кученцето е на 57дена.Захранено е със същата марка хранилки.????
870. Полина
Здравейте имам питбул женски на година и осем месеца и тежи 24 кг но ми се струва много слаба колко е нормално да е на тази възраст и какво мога да и давам за качване на килограми
869. Антон
Здравейте, може ли да ми кажете колко грама гранула трябва яде померан на 4 месеца
868. Марк
Здравейте! Имам черен лабрадор ретривър на седем седмици и не съм сигурен какво трябва да му давам за ядене. Сега яде накиснати гранули джуниер, но не знам дали трябва да му се даде кучешко мляко за бебета. И въпросът ми е: вие какво мислите? Гранулите му ги накисвам с топла вода и после я изливам.
867. Никола
Здравейте,може ли някой да ми каже,колко трябва да тежи четири месечна малиноа?
866. Камелия
Здр имам питбулчета на месец и 4 дена са но на малките неим стига млякото от майкаим моля за помощ.Благодаря
865. Злата Христова
Имам куче на 3 м.бълг.оечарско. Може ли в готвеното да слагам по 2-3 филй хляб?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...